avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... terti popriti
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

terti popriti

Am nevoie de sprijin va rog : in ce conditii sunt obligata, ca angajator, sa retin si sa virez tertilor datoriile salariatilor ?
Mentionez ca : 1) nu mi-am luat in scris angajamentul ca voi retine sumele datorate de salariati tertilor pentru credite sau altor institutii ;
2) sosesc prin posta zilnic popriri de la diversi ( Administratia Financiara pentru fosti angajatori acum angajati, judecatorie pentru diverse amenzi/ penalitati care nu au hotatare definitiva - sunt inca pe rol- institutii de credit si executori jud. cu hotarari definitive dar in care nu apare si un tert poprit ) ;
3) salariatii nu sunt de acord cu popririle iar corespondenta de acest gen cu tertii imi mananca jumatate de zi in fiecare zi , fara rezultate pentru ca dupa un timp o iau de la capat. Avem cativa salariati in situatia asta ( aprox. 30 )
Va rog, am mare nevoie de ajutor.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 02:41, 2 August 2009
In conditiile in care sunt titluri executorii propriti veniturile salariale dar cel mult in total suma proprita sa fie de 1/3 din totalul salariului.
Mare atentie!!!!! Societatea poate raspunde in mod solidar cu salariatii debitori. Va puteti trezi cu popriri pe conturile societatii. Daca sunt popriri de la Administratia fiscala aveti ca temei legal O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala si Codul de procedura civila.
:O
in baza carei legi o societate raspunde solidar cu salariatii debitori?
In legatura cu popririle pentru datorii civile:
1. Poprirea se poate face numai in baza unui titlu executoriu.
2. Poprirea, ca masura de executare silita incuviintata de judecator, trebuie sa va fie comunicata de catre un executor judecatoresc.
3. Trebuie sa respectati limitele legale de retinere asupra salariilor.

In legatura cu popririle pentru datorii fiscale:
1. Poprirea se efectueaza de organul de de executare fiscala competent teritorial.
2. Poprirea asupra salariilor angajatilor dvs. se infiinteaza de catre organul de executare printr-o adresa. Veti primi o scrisoare recomandata, cu dovada de primire, in calitate de tert poprit, impreuna cu o copie certificata de pe titlul executoriu, prin care se arata cine este debitorul si ce suma are de plata in baza titlului executoriu fiscal.
3. Adresa de infiintare a popririi trimisa de organele de executare fiscale va contine si contul in care sa faceti platile.
4. Trebuie sa respectati limitele legale de retinere asupra salariului.

Daca salariatii nu sunt de acord cu popririle, sa le spuneti sa formuleze contestatie la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire bvr bvr Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu cateva sugestii. Am primit prin posta o adresa de infiintare a popririi pentru un salariat. Cum trebuie sa procedez in ... (vezi toată discuția)
Adresa infiintarea a propririi ispasdina ispasdina Buna ziua, Am primit o adresa de infiintare a propririi de la Administratia Finantelor Publice, pentru un angajat de-al nostru, care nu si-a platit impozitul ... (vezi toată discuția)
Retinerea din salariul angajatului la solicitarea unui tert otilia13 otilia13 Buna ziua, S-a comunicat societatii noastre o instiintare de plata prin retinerea din veniturile salariale ale unui angajat, instiintare comunicata de o ... (vezi toată discuția)