avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire salariu administratie financiara
Discuție deschisă în Executare silită

poprire salariu administratie financiara

In urma primirii unei adrese de infiintare a popririi, insotita de titlu executoriu, de la DGFP sau Primarie - serviciul taxe si impozite, angajatorul poate refuza infiintarea popririi pe salariul unui angajat pe motiv ca nu exista hotarare judecatoreasca?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 21:50, 22 Martie 2010
nu trebuie hotarare judecatoreasca.
titlul de creanta devine titlu executoriu in momentul ajungerii la scadenta.
Ceea ce este de retinut !Au voie sa popreasca doar o treime din salar!
Multumesc, danike. baza legala, daca se poate...
art. 141, alin.2 Cod procedura fiscala
Titlul de creanţă devine titlu executoriu la data la care creanţa fiscală este scadentă prin expirarea termenului de plată prevăzut de lege sau stabilit de organul competent ori în alt mod prevăzut de lege.

art. 149
(5) Poprirea asupra veniturilor debitorilor persoane fizice sau persoane juridice se înfiinţează de către organul de executare printr-o adresă care va fi trimisă prin scrisoare recomandată, cu dovada de primire, terţului poprit, împreună cu o copie certificată de pe titlul executoriu. Totodată va fi înştiinţat şi debitorul despre înfiinţarea popririi.
(6) Poprirea nu este supusă validării.


(8) Poprirea se consideră înfiinţată din momentul primirii adresei de înfiinţare de către terţul poprit. În acest sens, terţul poprit este obligat să înregistreze atât ziua, cât şi ora primirii adresei de înfiinţare a popririi.
(9) După înfiinţarea popririi, terţul poprit este obligat:
a) să plătească, de îndată sau după data la care creanţa devine exigibilă, organului fiscal, suma reţinută şi cuvenită, în contul indicat de organul de executare;
b) să indisponibilizeze bunurile mobile necorporale poprite, înştiinţând despre aceasta organul de executare.


ART. 219
Contravenţii
(1) Constituie contravenţii următoarele fapte:
k) nerespectarea obligaţiilor ce-i revin terţului poprit, potrivit prezentului cod.

(2) Contravenţiile prevăzute la alin. (1) se sancţionează astfel:
d) cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei, pentru persoanele fizice, şi cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice, în cazul săvârşirii faptelor prevăzute la alin. (1) lit. a), b), g) - m)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta sorynagabryela sorynagabryela Buna ziua! Suntem o societate comerciala distribuitoare de produse din carne, pe baza de facturi fiscale, si, avem de recuperat de la diversi rau-platnici ... (vezi toată discuția)
Poprirea tertilor de catre finante cristi.statescu cristi.statescu In cazul in care s-a primit de la finante o poprire pentru creantele datorate ale unui colaborator, dar in momentul respectiv nu exista nici-o suma. S-a facut ... (vezi toată discuția)
Adresa infiintarea a propririi ispasdina ispasdina Buna ziua, Am primit o adresa de infiintare a propririi de la Administratia Finantelor Publice, pentru un angajat de-al nostru, care nu si-a platit impozitul ... (vezi toată discuția)