avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poprire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poprire

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu cateva sugestii.
Am primit prin posta o adresa de infiintare a popririi pentru un salariat. Cum trebuie sa procedez in acest caz privind retinerea din salariu?
Mentionez ca poprirea este mai mare decat salariul acestuia. ii retin toate sumele odata sau in mai multe transe? Pot sa nu-i platesc nimic intr-o anumita luna si sa virez tot in conturile indicate de catre cei de la finante?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 11:28, 4 Noiembrie 2009
Faceti din nou o adresa catre Administratia financiara(institutia care a dispus poprirea) prin care ii anuntati ca incepand cu data de.................. dl. nu mai este salariat al societatii dvs. si ca nu veti avea cum sa virati sumele respective.
Este problema dvs. numai pe timpul cat exista un raport de munca intre societate si salariatul respectiv.

Inca ceva este vorba 1/3 din salariul net.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
titiana, utilizator
Am inteles. Va multumesc mult.
in cazul in care angajatul are concediu medical nu puteti sa-i faceti retineri pt poprirea primita de la finante (imi pare rau dar nu stiu sa va indic exact textul de lege)
Codul de Procedură Fiscală al României

ARTICOLUL 149 Executarea silită a sumelor ce se cuvin debitorilor
(5) Poprirea asupra veniturilor debitorilor persoane fizice sau persoane juridice se înfiinţează de către organul de executare printr-o adresă care va fi trimisă prin scrisoare recomandată, cu dovada de primire, terţului poprit, împreună cu o copie certificată de pe titlul executoriu. Totodată va fi înştiinţat şi debitorul despre înfiinţarea popririi.
(6) Poprirea nu este supusă validării.
(7) Poprirea înfiinţată anterior, ca măsură asigurătorie, devine executorie prin comunicarea copiei certificate de pe titlul executoriu, făcută terţului poprit, şi înştiinţarea despre aceasta a debitorului.
(8) Poprirea se consideră înfiinţată din momentul primirii adresei de înfiinţare de către terţul poprit. În acest sens, terţul poprit este obligat să înregistreze atât ziua, cât şi ora primirii adresei de înfiinţare a popririi.

Succint in legatura cu popririle pentru datorii fiscale:
1. Poprirea se efectueaza de organul de de executare fiscala competent teritorial.
2. Poprirea asupra salariilor angajatilor dvs. se infiinteaza de catre organul de executare printr-o adresa. Veti primi o scrisoare recomandata, cu dovada de primire, in calitate de tert poprit, impreuna cu o copie certificata de pe titlul executoriu, prin care se arata cine este debitorul si ce suma are de plata in baza titlului executoriu fiscal.
3. Adresa de infiintare a popririi trimisa de organele de executare fiscale va contine si contul in care sa faceti platile.
4. Trebuie sa respectati limitele legale de retinere asupra salariului.

Daca salariatii nu sunt de acord cu popririle, sa le spuneti sa formuleze contestatie la executare.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
Angela D, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa infiintarea a propririi ispasdina ispasdina Buna ziua, Am primit o adresa de infiintare a propririi de la Administratia Finantelor Publice, pentru un angajat de-al nostru, care nu si-a platit impozitul ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu administratie financiara adimct2007 adimct2007 In urma primirii unei adrese de infiintare a popririi, insotita de titlu executoriu, de la DGFP sau Primarie - serviciul taxe si impozite, angajatorul poate ... (vezi toată discuția)
Terti popriti gabi rosu gabi rosu Am nevoie de sprijin va rog : in ce conditii sunt obligata, ca angajator, sa retin si sa virez tertilor datoriile salariatilor ? Mentionez ca : 1) nu mi-am ... (vezi toată discuția)