avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită adresa de infiintare a popririi
Discuție deschisă în Executare silită

adresa de infiintare a popririi

Buna ziua.
Intre societatea X si Y a existat o relatie comerciala.
Societatea X a primit de la Finante ,,o adresa de infiintare a popririi asupra sumelor datorate debitorului de catre terti''- debitorul fiind Y(cadru legal art. 149 alin (5) din O.G. 92/2003).
Problema este ca datoria lui X catre Y s-a prescris, intrucat a trecut termenul de 3 ani.
Intrebare:
X poate contesta adresa de infiintare a popririi invocand faptul ca nu mai datoreaza nimic lui Y intrucat detoria s-a prescris?
Va multumesc.
undeva lipseste ceva...ce treaba au finantele?
si daca au existat relatii comerciale...contractul sau factura nu este titlu executoriu, inseamna ca ...creditorul...l-a actionat in judecata si nu a participat...speta nu este intreaga...
poate face contestatie la executare..dar dupa parerea mea...fie e o neintelegere..fie nu este expusa complet speta
Nu lipseste nimic.
Administratia Finantelor Publice Iasi a emis o adresa de infiintare a popririi in baza art. 149 alin 5 din OG 92/2003 {(5) Poprirea asupra veniturilor debitorilor persoane fizice sau persoane juridice se înfiinþeazã de cãtre organul de executare, printr-o adresã care va fi comunicatã terþului poprit, dispoziþiile art. 44 cu privire la comunicarea actului administrativ fiscal aplicându-se în mod corespunzãtor. Totodatã, va fi înºtiinþat ºi debitorul despre înfiinþarea popririi.}
Ideea este ca in baza unui titlu executoriu sa emis adresa la care am facut referire. Cel care este executat este de fapt Y, dar prin aceea adresa i se impune lui X sa plateasca datoria ce o are fata de Y in contul Finatelor.
Intrebarea era daca pot ivoca prescriptia datoriei catre Y, in instanta desigur.
am cam inteles ideea, x datoreaza lui y, o suma de bani...y la randul sau nu isi plateste obligatiile la finante...si finantele..ii inainteaza lui x somatie pt suma pe care acesta o datora lui y, practic x este tertul poprit
pai si s-a infiintat deja poprirea?

Alte discuții în legătură

Adresa infiintarea a propririi ispasdina ispasdina Buna ziua, Am primit o adresa de infiintare a propririi de la Administratia Finantelor Publice, pentru un angajat de-al nostru, care nu si-a platit impozitul ... (vezi toată discuția)
Tert poprit in baza art 149 cod pr. fiscala rodica74 rodica74 Buna ziua. Societatea la care lucrez a primit de la Administratia Finantelor Publice o adresa de infiintare a popririi , prin care, in baza art.149 din ... (vezi toată discuția)
Poprirea tertilor de catre finante cristi.statescu cristi.statescu In cazul in care s-a primit de la finante o poprire pentru creantele datorate ale unui colaborator, dar in momentul respectiv nu exista nici-o suma. S-a facut ... (vezi toată discuția)