avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită adresa de infiintare a popririi
Discuție deschisă în Executare silită

adresa de infiintare a popririi

Buna ziua.
Intre societatea X si Y a existat o relatie comerciala.
Societatea X a primit de la Finante ,,o adresa de infiintare a popririi asupra sumelor datorate debitorului de catre terti''- debitorul fiind Y(cadru legal art. 149 alin (5) din O.G. 92/2003).
Problema este ca datoria lui X catre Y s-a prescris, intrucat a trecut termenul de 3 ani.
Intrebare:
X poate contesta adresa de infiintare a popririi invocand faptul ca nu mai datoreaza nimic lui Y intrucat detoria s-a prescris?
Va multumesc.
Foarte interesant. Eu vad zilnic cam o suta de popriri venite de la executorii bugetari si toate sunt adrese de infiintare a popririi. In ce tara ati facut dvs practica asta?
Art. 454 (1) - " Poprirea se infiinteaza fara somatie, prin adresa insotita de o copie certificata de pe titlul executoriu" si comunicata tertului poprit, instiintandu-se despre masura luata si debitorul poprit.
Evident, si codul de procedura fiscala, lege speciala in speta noastra, prevede acelasi lucru. Tocmai de aceea mi se pare scandalos ca un consilier juridic sa intrebe de somatie la o poprire si sa mai si sustina ca a intalnit in practica astfel de acte de executare. #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa infiintarea a propririi ispasdina ispasdina Buna ziua, Am primit o adresa de infiintare a propririi de la Administratia Finantelor Publice, pentru un angajat de-al nostru, care nu si-a platit impozitul ... (vezi toată discuția)
Tert poprit in baza art 149 cod pr. fiscala rodica74 rodica74 Buna ziua. Societatea la care lucrez a primit de la Administratia Finantelor Publice o adresa de infiintare a popririi , prin care, in baza art.149 din ... (vezi toată discuția)
Poprirea tertilor de catre finante cristi.statescu cristi.statescu In cazul in care s-a primit de la finante o poprire pentru creantele datorate ale unui colaborator, dar in momentul respectiv nu exista nici-o suma. S-a facut ... (vezi toată discuția)