avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de proprietate teren de sub casa construita cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de proprietate teren de sub casa construita cu autorizatie in 1974

Buna ziua
Va rog sa imi spuneti care ar fi solutia pentru ca tatal meu in varsta de 87 ani, care a construit o casa si anexe in anul 1974 pe baza autorizatiei de constructie, nu poate deveni proprietar de teren (curti) pe motivul ca nu a facut cere de improprietarire la primarie imediat dupa 1991. Casa a fost facuta pe proprietatea unei surori a sale prin intelegerea verbala la vremea respectiva, acum fiind decedata, mostenitoari fiind niste nepoati ce stiu de acea intelegere. El nu a stiu ca trebuie facuta acea cerere, nu a fost anuntat, nu a auzit de asa ceva pana acum, poate si faptul ca nu este platitor de impozit nu a fost sesizabil la primarie sa il anunte, el fiind veteran. Ar mai exista o solutie fara costuri suplimentare, el fiind neputincios si cu o pensie cumulata de 425 lei?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate kumpel kumpel Buna ziua Va rog sa imi spuneti care ar fi solutia pentru ca tatal meu in varsta de 88 ani, care a construit o casa si anexe in anul 1974 pe baza ... (vezi toată discuția)
Teren preluat de stat- legea 58/1974 zatti zatti Buna ziua. Socrul meu a detinut in proprietate un imobil compus din casa de locuit in suprafata de 101,30 m.p. si teren in suprafata de 450 m.p ,pe care le-a ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate, neclaritati vulpys vulpys buna seara,strabunicii mei sunt decedati,strabunicul a detinut un teren de 5 ha extra si 2000 mp intra,a fost improprietarit dupa razboi,avand 5 copii,la ... (vezi toată discuția)