Buna ziua
Va rog sa imi spuneti care ar fi solutia pentru ca tatal meu in varsta de 88 ani, care a construit o casa si anexe in anul 1974 pe baza autorizatiei de constructie care exista cat si titlul de proprietate pe imobil/anexe, sa poata deveni proprietar de teren (curti) De la primarie i s-a spus ca nu poate pana nu cumpara acel teren pe motivul ca nu a facut cerere de improprietarire la primarie imediat dupa 1991. Casa a fost facuta pe proprietatea unei surori a sale prin intelegerea verbala cu schimb de teren la vremea respectiva, acum fiind decedata, mostenitoari fiind nepoatii ce stiu de acea intelegere ei fiind deacod sa doneze acea suprafata pentru a se incheia un act de proprietate. Exista schitele cu masuratorile primariei de dupa Revolutie. El nu a stiu ca trebuie facuta acea cerere, nu a fost anuntat, nu a auzit de asa ceva pana acum, poate si faptul ca nu este platitor de impozit fiind veterean, nu a fost sesizabil la primarie sa il anunte. Ar exista o solutie cu costuri cat mai reduse, el fiind bolnav si cu o pensie cumulata de 425 lei? Prin absurd insa, ar putea cumpara alta persoana terenul acum sau dupa decesul tatei, chiar daca este o gospodarie de atatea ani pe acel teren? Multumesc
o intelegere verbala este egala cu zero.
daca terenul este al mostenitorilor acum, sa faca donatia.
daca in perioada comunista a fost luat de stat, cererea care trebuia facuta, cum vi s-a spus, trebuia depusa de sora proprietara sau mostenitorii acesteia - daca ea era deja decedata