avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cine ma poate ajuta cu un sfat - partaj bunuri comune; ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cine ma poate ajuta cu un sfat - partaj bunuri comune; banii din chirii

Am construit o casa impreuna cu sora sotiei . Aceasta casa de cand a fost construita ( 2003) a fost inchiriata unei firme . Profitand de increderea mea sotia s-a trecut in acte numai ea si sora , iar banii obtinuti din chirie intra intr-un cont unde este trecuta numai sotia si sora ei . In 2012 sotia a divortat ,iar eu nu beneficiez de nici un ban din chiria pe care se ia si in prezent . In 2007 eu am avut o interventie chirurgicala pe creier pentru extirparea unei tumori . Lucrez in prezent, dar salariu nu este mare ( 1014 ) net . Din acesti bani nu pot sa platesc taxele de timbru pentru a face partaj . Fosta sotie stie acest lucru si nu doreste sa ajungem la o intelegere amiabila decat in conditiile vrute de ea . Ce anume pot face in acest caz cand , ea beneficieaza de toate foloasele rezultate din chirie iar eu uneori nu pot sa-mi cumpar reteta lunara de medicamente si nici sa fac unele investigatii ( RMN , TC ) recomandate de medicul specialist sau analize care nu sunt decontate de CASMB .
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 08:44, 24 Iulie 2013
Puteti beneficia de ajutor pentru plata taxei de timbru sau de esalonarea acesteia, in mai multe rate.
Daca nu aveti posibilitati pentru a plati taxa de timbru, puteti formula o cerere de ajutor public judiciar si cereti scutirea de la plata taxei de timbru sau cel putin amanarea platii acesteia pana veti intrat in posesia casei sau veti incasa sulta in urma partajului.

Ce inseamna in conditiile ei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati cu un sfat- partaj, ajutor public judiciar nsm nsm Am divortat anul trecut , fosta sotie nu doreste sa ne intelegem amiabil in ceea ce priveste partajul . Avand un salariu net de 1014 lei doresc sa aflu in ce ... (vezi toată discuția)
Partaj samsungspica samsungspica Sotia mea a parasit domiciliu conjugal luand cu ea toate resursele financiare . Am introdus divortul la notar de comun acord ,insa partajul bunurilor eu nu-l ... (vezi toată discuția)
Partaj complicat?! ContSters271762 ContSters271762 In anul 2011 s-a pronuntat divortul, atunci nici unul dintre soti nu a cerut partaj. Sotia cu 2 copii s-a mutat din casa construita impreuna, si a lasat si ... (vezi toată discuția)