avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pauza de masa si timpul de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pauza de masa si timpul de lucru

La un program de lucru de la ora 07 00--17 00 cu pauza de masa de 1 ora cate ore suplimentare ii revine unui angajat la zi? 1 sau 2 ore suplimentare ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:20, 22 Iulie 2013
Din punctul meu de vedere, daca pauza de o ora este reglementata prin CCM aplicabil, sau Regulamentul intern, atunci timpul de lucru zilnic efectiv va fi considerat de 9 ore.
Avand in vedere ca durata normala a timpului de munca este de 8 orezi, inseamna ca este vorba despre 1 ora suplimentara.
Pauzele, cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă.
@ GHITA FLORIN

Numai o singura ora este lucrata dsuplimentar. Pauza de masa de o ora nu este inclusa in programul de munca.
De fapt , programul respectiv (7,oo-17.oo) este compus din 8 ore durata normala a timpului de munca, 1 ora pauza de masa si o ora munca suplimentara care se va compensa prin ore libere plătite în următoarele 30 de zile după efectuarea acesteia. În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 60 de zile, în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.

Sporul pentru muncă suplimentară se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază.
Bun si daca o persoana lucreaza program 08.00 16.00 cu pauza de masa de 1 ora cum interpretam 7 ore logic nu? Dar aceasta inseamna ca nu isi va efectua norma de lucru de 170 sau 176 de ore intr-o luna.

Alte discuții în legătură

Pauza de masa in timpul orelor de lucru ionut005 ionut005 buna seara!lucrez intr-o companie cu program normal de 8 ore ceea ce nu inteleg este ca incep dimineata la 8:30 si termin programul la 17:00. pauza de masa ... (vezi toată discuția)
Program de lucru cristinasergiu cristinasergiu vreau sa stiu cum se poate face ca programul de lucru sa fie de 9 ore , cu pauza de masa de 1 ora inclusa ? Trebuie specificat in contractyul individual de ... (vezi toată discuția)
Program de lucru corect Patience Patience Daca programul de lucru este intre orele 8-17 cu o ora pauza de masa, cum este corect a se inscrie in CIM la art H DURATA MUNCII: 8 ore sau 9 ore cu pauza de ... (vezi toată discuția)