avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru corect
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru corect

Daca programul de lucru este intre orele 8-17 cu o ora pauza de masa, cum este corect a se inscrie in CIM la art H DURATA MUNCII: 8 ore sau 9 ore cu pauza de masa inclusa?
E drept ca persoana lucreaza 8 ore, dar e prezenta la serviciu 9 - de aici dilema mea.

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:43, 10 Septembrie 2012
8 ore.
Art. 117 din codul muncii republicat
Programul de munca si modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunostinta salariatilor si sunt afisate la sediul angajatorului.
art 134 (3) Pauzele, cu exceptia dispozitiilor contrare din contractul colectiv de munca aplicabil si din regulamentul intern, nu se vor include in durata zilnica normala a timpului de munca.
Si atunci va aparea in CIM

8 ore in intervalul 8:00 - 17:00 ? E ok asa?
Da, poate aparea asa .. interval de timp 8.00 - 17.00, cu o ora pauza de masa intre .orele ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru cristinasergiu cristinasergiu vreau sa stiu cum se poate face ca programul de lucru sa fie de 9 ore , cu pauza de masa de 1 ora inclusa ? Trebuie specificat in contractyul individual de ... (vezi toată discuția)
Program flexibil de lucru AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, daca ma poate ajuta cineva cu o lamurire: in cazul in care unitatea doreste sa ofere program flexibil angajatilor, cum se specifica acest aspect in ... (vezi toată discuția)
Program inegal vs program normal law99 law99 Sal.Doresc sa inchei niste CIM in felul urmator 40ore/saptamina maxim 48 cu ore suplimentare iar ca program zilnic sa apara in CIM 08.00-16.00. si repaus 2 ... (vezi toată discuția)