avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Directia muncii - functionari ai statului platiti din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Directia muncii - functionari ai statului platiti din banii nostri care ne plimba pe drumuri

Am fost azi la directia muncii cu instintarea de angajare primita de la angajator pentru a primii acea repartitie pe post (incepand cu 01/08/2013) am primit un raspuns foarte sec ca ,,este prea devreme" si ca trebuie sa vin atunci pe 01/08 nu acum dar nu am primit raspuns atunci cand am intrebat cum pot eu sa fiu in acelasi timp si la lucru si la AJOFM. Intrebarea mea este daca exista undeva in vreo lege specificat un timp, o perioada pentru depunerea acestor acte la AJOFM#-o
Cel mai recent răspuns: lciotirla , utilizator 18:28, 22 Iulie 2013
Ce treaba are Directia de Munca - institutie care nu mai are aceasta denumire, ci se numeste Agentia Judeteana/Municipala de Plati si Inspectie Sociala - cu repartizarea n munca?

Nu cred ca trebuie sa confundati institutiile statului.

Potrivit Legii nr.76/2002, art.10 :
(1) Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncă, în căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.
...
M-am exprimat eu gresit este vorba de AJOFM.(la mine este in aceeasi cladire)atunci eu pentru ce am primit acea hartie si acolo de ce am primit acel raspuns pentru ca nu au spus ca nu trebuie ci ca este prea devreme
Cred ca trebuia mai intai ca anagajatorul sa anunte locul vacant respectiv. Dar nu inteleg de ce este nevoie de acea repartizare , sunteti in somaj?

Repartizarea respectiva nu este o conditie obligatorie pentru angajare.
Nu sunt in somaj dar probabil pentru ca angajatorul este in alt judet si punctul de lucru este in alt judet cred nu stiu
In acest caz, nu aveti nevoie de o astfel de repartitie de la AJOFM.

Alte discuții în legătură

Repartitie de la ajofm - se poate prin fax? elmauss elmauss Buna ziua, Am schimbat locul de munca si de aceasta data mi sa cerut sa merg sa iau repartitie de la AJOFM. La alte firme acest lucru nu mi sa mai cerut ... (vezi toată discuția)
Dispozitie repartizare somaj remuspr remuspr Este necesara dispozitie de repartizare in cazul unui contract de munca incheiat cu un pensionar ? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Repartitie de la somaj mirusaby mirusaby Buna ziua, Lamuriti-ma si pe mine daca este sau nu obligatorie la angajare repartitia de la AJOFM . Care este baza legala ? (Cunosc o situatie in care ... (vezi toată discuția)