avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... 50% "always"la partaj ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

50% "always"la partaj ?

Buna ziua,

In cazul unui partaj bunurile dobindite in timpul casatoriei se impart intotdeauna in procente egale ? Nu are nici o importanta contributia financiara adusa de fiecare dintre soti ?Am pus aceste intrebari pentru ca in cazul unei cunostiinte personale ,cei doi soti au fost separati in fapt o perioada de timp( dar nedivortati legal) in care s-a achizitionat o parte din imobilul respectiv, unul din soti achizitionind 1/2 din imobil prin cotributia financiara exclusiva.

Va multumesc .:help:
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 00:39, 4 Aprilie 2009
Legea prezuma ca bunurile dobandite in timpul casatorie sunt in cote egale, insa partea care o contributie mai mare la achizitionarea unui bun sau a bunurilor poate face cerere pentru atribuire pana la 99 la suta din acel bun. Cerea va trebui dovedita, evident.
Multumesc,

Din pacate in momentul de fata dupa finalizarea unui proces care a durat doi ani si toate documentele de la dosar arata clar contributia diferita a celor doi soti la dobindirea imobilului,judecatorul a decis fifty-fifty.Urmeaza recursul binenteles cu sperante ,dar totusi cu inima indoita pentru rezultatul final .
Mi se pare ca decizia instantei este una fair - play :rolleyes:
va multumesc pentru opinie dar v-as ruga daca se poate sa argumentati pentru ca nu inteleg....:)
In mod normal instanta prezuma o contributie egala a celor 2 soti la achizitionarea bunurilor comune. Totusi, aceasta prezumtie poate sa fie rasturnata prin mijloace de proba.
In cazul dumneavoastra se pare ca judecatorul nu a tinut cont de unele probe de la dosar. Aveti sansa caii de atac. Profitati de ea, Succes.

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri dobandite in timpul casatoriei. thesnowman thesnowman Buna seara. As dori sa supun atentiei un caz de partaj. Cei doi soti locuiesc in apartamentul sotiei mostenit de catre aceasta in timpul casatoriei. Sotia ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament, eventual bunuri, in cazul concubinajului Grati Grati Buna seara, [b]Ma poate cineva ajuta intr-un caz...bizar?[/b] Am fost casatorita, am divortat de 10 ani, dupa divort eu am cumparat un apartament, cu plata ... (vezi toată discuția)
Partaj novam999 novam999 Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)