avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Admitere la a doua facultate de stat - fãrã taxã
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Admitere la a doua facultate de stat - fãrã taxã

Există prevăzut undeva că dacă ai urmat o facultate de stat- fără taxă- nu mai ai voie să urmezi o alta? Am un prieten a cărui copil a intrat anul trecut la Institutul de Educaţie Fizică şi Sport cu medie mare la fără taxă...anul acesta a încercat să se înscrie la Academia de Poliţie...însă a fost refuzat...pe motivul mai sus menţionat....dacă puteţi să mă ajutaţi...specificând şi legea?...Mulţumesc
Cel mai recent răspuns: RuxandraMaria , utilizator 20:12, 4 August 2013
nu stiu sa va specific actul de reglementare, dar se poate face o singura facultate fara taxa. in rest, se pot face oricate, dar CU taxa.
Legea Educatiei Nationale 1/2011
Cap. III Admiterea în programe de studii
Sectiunea a 5-a Organizarea studiilor universitare
Art. 142
[...]
(6) O persoană poate beneficia de finanţare de la buget pentru un singur program de licenţă, pentru un singur program de master şi pentru un singur program de doctorat.
mda,nasoala situatie!intradevar statul subventioneaza doar o facultate si cum academia este gratuita,adica tot suportata de catre stat,din acest motiv a fost respins.incorect,dar deeee....astea sunt regulile in Romania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultate la buget andrei_70 andrei_70 Daca cineva a facut un an la o facultate, la buget, si se decide sa nu mai continue la acea facultate si sa se inscrie la o alta facultate cu alt profil, se ... (vezi toată discuția)
Admitere a doua facultate bugetata Maestro4 Maestro4 Buna ziua!As dori sa dau admitere la Academia de Politie ,,A.I. Cuza,, ,dar in prezent sunt student la Facultatea de Medicina in anul 3, la buget! Pot sa ... (vezi toată discuția)
Dreptul la ani de studiu de la buget alex_bugsy alex_bugsy In anul 2003 am fost inscris la facultatea de sport in urma rezultatelor sportive.Din motive personale nu m-am prezentat la nici un curs si nici un examen. As ... (vezi toată discuția)