avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Facultate la buget
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Facultate la buget

Daca cineva a facut un an la o facultate, la buget, si se decide sa nu mai continue la acea facultate si sa se inscrie la o alta facultate cu alt profil, se poate inscrie tot la buget?

M-ar interesa un cadru legal pentru aceasta situatie
Cel mai recent răspuns: andrei_70 , utilizator 08:43, 30 Mai 2016
Legea nr.1/2011 educaţiei naţionale
art.142
...
(6) O persoană poate beneficia de finanţare de la buget pentru un singur program de licenţă, pentru un singur program de master şi pentru un singur program de doctorat.

(6^1) Persoana care a beneficiat gratuit de şcolarizare în cadrul unui program de studii universitare finanţate de la bugetul de stat are, în condiţiile legii, dreptul de a urma un alt program de studii universitare în cadrul aceluiaşi ciclu de studii universitare:
a) în regim cu taxă, dacă instituţia de învăţământ superior de stat organizează programul şi în acest mod;
b) în regim gratuit, cu finanţare de la bugetul de stat, în condiţiile în care persoana achită contravaloarea serviciilor de şcolarizare de care a beneficiat anterior cu finanţare de la bugetul de stat, integral sau parţial, în cazurile în care programul de studii la care a fost admis este organizat doar cu finanţare integrală de la buget.
...
Adica pot urma un alt program de licenta cu conditia sa achit anul I care l-am facut la buget?
Intr-adevar, asa rezulta din textul de lege mai sus mentionat.
Multumesc!:vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere la a doua facultate Moca Loredana Moca Loredana Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu urmatoare nelamurire. Am urmat timp de 3 ani de zile cursurile unei facultati, la buget, insa nu mi-am dat licenta. Acum ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt student in anul 2 la buget dar vreau sa ma retrag. ... d3uc4lion d3uc4lion Buna ziua. Sunt student in anul 2 la buget dar vreau sa ma retrag. Daca anul viitor vreau sa ma inscriu la alta facultate, pot sa intru la buget din nou? Va ... (vezi toată discuția)
A doua facultate fara taxa claudiutergo claudiutergo Buna ziua! De curand am fost admis pe locurile fara taxa la o facultate de medicina (5 ani de studiu), dar sunt obligat sa platesc cea de-a doua facultate pe ... (vezi toată discuția)