avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Admitere la a doua facultate
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Admitere la a doua facultate

Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu urmatoare nelamurire. Am urmat timp de 3 ani de zile cursurile unei facultati, la buget, insa nu mi-am dat licenta. Acum as dori sa ma inscriu la o a doua facultate, in cadrul aceleasi Universitati, am aflat ca mai sunt locuri bugetate si am sansa sa ocup unul. Intrebarea mea este: cea de-a doua facultate va fi obligatoriu in regim cu taxa? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 13 Septembrie 2017
Da. Nu ai voie sa faci 2 facultati la buget
Legea 1/2011
art.142
....
(6) O persoană poate beneficia de finanțare de la buget pentru un singur program de licență, pentru un singur program de master și pentru un singur program de doctorat.

(6^1) Persoana care a beneficiat gratuit de școlarizare în cadrul unui program de studii universitare finanțate de la bugetul de stat are, în condițiile legii, dreptul de a urma un alt program de studii universitare în cadrul aceluiași ciclu de studii universitare:
a) în regim cu taxă, dacă instituția de învățământ superior de stat organizează programul și în acest mod;

b) în regim gratuit, cu finanțare de la bugetul de stat, în condițiile în care persoana achită contravaloarea serviciilor de școlarizare de care a beneficiat anterior cu finanțare de la bugetul de stat, integral sau parțial, în cazurile în care programul de studii la care a fost admis este organizat doar cu finanțare integrală de la buget.
.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sunt student in anul 2 la buget dar vreau sa ma retrag. ... d3uc4lion d3uc4lion Buna ziua. Sunt student in anul 2 la buget dar vreau sa ma retrag. Daca anul viitor vreau sa ma inscriu la alta facultate, pot sa intru la buget din nou? Va ... (vezi toată discuția)
A doua facultate fara taxa claudiutergo claudiutergo Buna ziua! De curand am fost admis pe locurile fara taxa la o facultate de medicina (5 ani de studiu), dar sunt obligat sa platesc cea de-a doua facultate pe ... (vezi toată discuția)
Dreptul la ani de studiu de la buget alex_bugsy alex_bugsy In anul 2003 am fost inscris la facultatea de sport in urma rezultatelor sportive.Din motive personale nu m-am prezentat la nici un curs si nici un examen. As ... (vezi toată discuția)