avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... A doua facultate fara taxa
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

A doua facultate fara taxa

Buna ziua! De curand am fost admis pe locurile fara taxa la o facultate de medicina (5 ani de studiu), dar sunt obligat sa platesc cea de-a doua facultate pe motiv ca deja am absolvit o prima facultate (4 ani de studiu). In aceste conditii, eu mai pot beneficia de inca 1 an de studiu subventionat de stat tinand cont ca cea de-a doua facultate are 5 ani? Daca "da", va rog sa-mi precizati articolul de lege. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cirdei Petronela , utilizator 22:04, 9 Aprilie 2024
Legea 1/2011
art.142
....
(6) O persoană poate beneficia de finanțare de la buget pentru un singur program de licență, pentru un singur program de master și pentru un singur program de doctorat.

(6^1) Persoana care a beneficiat gratuit de școlarizare în cadrul unui program de studii universitare finanțate de la bugetul de stat are, în condițiile legii, dreptul de a urma un alt program de studii universitare în cadrul aceluiași ciclu de studii universitare:
a) în regim cu taxă, dacă instituția de învățământ superior de stat organizează programul și în acest mod;
b) în regim gratuit, cu finanțare de la bugetul de stat, în condițiile în care persoana achită contravaloarea serviciilor de școlarizare de care a beneficiat anterior cu finanțare de la bugetul de stat, integral sau parțial, în cazurile în care programul de studii la care a fost admis este organizat doar cu finanțare integrală de la buget.
.......
Vă rog să îmi spuneți dacă am urmat o fac de 4 ani cu taxă acum fac un master la buget asi putea să mă înscriu la un al doilea master tot la buget ?! Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultate la buget Cristinacristina2019 Cristinacristina2019 Buna ziua! Doresc sa achit contravaloarea unui semestru la o facultate de stat. Am fost admisa la buget acum 5 ani, dupa 3 luni am inghetat anul. In vara vreau ... (vezi toată discuția)
Admitere la a doua facultate Moca Loredana Moca Loredana Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu urmatoare nelamurire. Am urmat timp de 3 ani de zile cursurile unei facultati, la buget, insa nu mi-am dat licenta. Acum ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor cum sa procedez simonaantonie simonaantonie Buna ziua, Va rog sa ma ajutati, in 2011 am absolvit o facultate de 3 ani(ISE CRAIOVA) cu 2 ani la buget si 1 an la taxa,se ierarhizau anual studentii dupa ... (vezi toată discuția)