avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Facultate la buget
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Facultate la buget

Buna ziua! Doresc sa achit contravaloarea unui semestru la o facultate de stat. Am fost admisa la buget acum 5 ani, dupa 3 luni am inghetat anul. In vara vreau sa dau admitere la o alta facultate, unde sunt conditionata sa particip doar pe locurile de la taxa (sunt 10 la numar, iar mediile de admitere sunt mai mari decat cele de la buget). Ma intreb daca exista vreo posibilitate de a achita acel semestru de la buget, astfel incat sa pot concura la admitere pe toate locurile, avand sanse mai mari sa fiu admisa. Este posibil? Carei institutii sa ma adresez?
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2019
Cristinacristina2019, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 23 Mai 2019
Consulta site-l universitatii si vezi in regulamentul de admitere ce scrie. Teoretic ai voie la un ciclu de invatamant subventionat de la bugetul de stat. Fiecare an de studiu se urmeaza doar o data pe locuri subventionate.
Legea nr.1/2011
art. 142
......
(6) O persoană poate beneficia de finanțare de la buget pentru un singur program de licență, pentru un singur program de master și pentru un singur program de doctorat.

(6^1) Persoana care a beneficiat gratuit de școlarizare în cadrul unui program de studii universitare finanțate de la bugetul de stat are, în condițiile legii, dreptul de a urma un alt program de studii universitare în cadrul aceluiași ciclu de studii universitare:
a) în regim cu taxă, dacă instituția de învățământ superior de stat organizează programul și în acest mod;
b) în regim gratuit, cu finanțare de la bugetul de stat, în condițiile în care persoana achită contravaloarea serviciilor de școlarizare de care a beneficiat anterior cu finanțare de la bugetul de stat, integral sau parțial, în cazurile în care programul de studii la care a fost admis este organizat doar cu finanțare integrală de la buget.

(6^2) Încasarea sumei reprezentând contravaloarea serviciilor de școlarizare se realizează de către instituția de învățământ superior de stat care a asigurat școlarizarea, aceasta având totodată dreptul de a stabili ca plata efectivă a sumei să se realizeze și în tranșe/rate. Sumele încasate se fac venit la bugetul de stat.

(6^3) Cu ocazia înmatriculării persoana prevăzută la alin. (6^1) prezintă dovada că a efectuat/efectuează plata prevăzută la alin. (6^2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la ani de studiu de la buget alex_bugsy alex_bugsy In anul 2003 am fost inscris la facultatea de sport in urma rezultatelor sportive.Din motive personale nu m-am prezentat la nici un curs si nici un examen. As ... (vezi toată discuția)
Urgent! buna ziua! daca am terminat o facultate de 3 ani dintre care ... AnaB01 AnaB01 Buna ziua! Daca am terminat o facultate de 3 ani dintre care doar 2 la buget, la o a doua facultate de 6 ani mai am dreptul sa beneficiezz de buget o parte din ... (vezi toată discuția)
Retragere dosar facultate shadowW shadowW :(Buna. Am fost admisa la o facultate,la buget,am semnat contractul, dar nu mi-a placut si dupa 2 luni(adica la sfarsitul lui noiembrie mi-am retras dosarul) ... (vezi toată discuția)