avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Retragere dosar facultate
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Retragere dosar facultate

:(Buna. Am fost admisa la o facultate,la buget,am semnat contractul, dar nu mi-a placut si dupa 2 luni(adica la sfarsitul lui noiembrie mi-am retras dosarul) si am primit inapoi diploma si foaia matricola. Acum vreau sa dau admitere in vara. Problema e ca inainte sa ma retrag am dat la secretariat un extras de cont din banca ca sa imi vireze o bursa(pe perioada octombrie-decembrie) si cand m-am uitat azi am vazut ca tot am primit bursa. Trebuie sa ma duc sa restitui banii la facultate sau nu? Ce se poate intampla? Daca ma inscriu la vara la alta facultate trebuie sa fac un an de taxa? :(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:39, 25 Decembrie 2016
Va trebui sa restituiti bursa primita pentru luna decembrie.

Legea nr.1/2011 a educaţiei naţionale
art.142

...
(6) O persoană poate beneficia de finanţare de la buget pentru un singur program de licenţă, pentru un singur program de master şi pentru un singur program de doctorat.

(6^1) Persoana care a beneficiat gratuit de şcolarizare în cadrul unui program de studii universitare finanţate de la bugetul de stat are, în condiţiile legii, dreptul de a urma un alt program de studii universitare în cadrul aceluiaşi ciclu de studii universitare:
a) în regim cu taxă, dacă instituţia de învăţământ superior de stat organizează programul şi în acest mod;
b) în regim gratuit, cu finanţare de la bugetul de stat, în condiţiile în care persoana achită contravaloarea serviciilor de şcolarizare de care a beneficiat anterior cu finanţare de la bugetul de stat, integral sau parţial, în cazurile în care programul de studii la care a fost admis este organizat doar cu finanţare integrală de la buget.

(6^2) Încasarea sumei reprezentând contravaloarea serviciilor de şcolarizare se realizează de către instituţia de învăţământ superior de stat care a asigurat şcolarizarea, aceasta având totodată dreptul de a stabili ca plata efectivă a sumei să se realizeze şi în tranşe/rate. Sumele încasate se fac venit la bugetul de stat.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultate la buget Cristinacristina2019 Cristinacristina2019 Buna ziua! Doresc sa achit contravaloarea unui semestru la o facultate de stat. Am fost admisa la buget acum 5 ani, dupa 3 luni am inghetat anul. In vara vreau ... (vezi toată discuția)
Dreptul la ani de studiu de la buget alex_bugsy alex_bugsy In anul 2003 am fost inscris la facultatea de sport in urma rezultatelor sportive.Din motive personale nu m-am prezentat la nici un curs si nici un examen. As ... (vezi toată discuția)
Taxa-buget facultate dmdanielmarcu dmdanielmarcu Buna ziua, Voiam sa va intreb in cazul in care am facut un an de facultate din 4 la buget si as vrea sa ma duc la o alta facultate care dureaza 3 ani, as ... (vezi toată discuția)