avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... va rog ajutor cum sa procedez
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

va rog ajutor cum sa procedez

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati, in 2011 am absolvit o facultate de 3 ani(ISE CRAIOVA) cu 2 ani la buget si 1 an la taxa,se ierarhizau anual studentii dupa medie.In 2019 am dat admitere la facultatea de farmacie din craiova,am fost clasata pe locuri de buget dupa medie ,dar m-au repartizat la taxa.In fine am platit 2 ani de facultate aici,
Ideea e nu pot face nimic sa o finalizez la buget?este dreptul meu ,adica nu se poate prin compensare,avand in vedere ca primul program de studiu nu a fost intregral bugetat.Va rog ajutor,aici e taxa foarte mare si abia reusesc sa o platesc
Ultima modificare: Duminică, 16 Mai 2021
simonaantonie, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 19 Mai 2021
Nu este posibila compensarea.

Legea nr. 1/2011
art.142
...
(6) O persoană poate beneficia de finanțare de la buget pentru un singur program de licență, pentru un singur program de master și pentru un singur program de doctorat.

(6^1) Persoana care a beneficiat gratuit de școlarizare în cadrul unui program de studii universitare finanțate de la bugetul de stat are, în condițiile legii, dreptul de a urma un alt program de studii universitare în cadrul aceluiași ciclu de studii universitare:
a) în regim cu taxă, dacă instituția de învățământ superior de stat organizează programul și în acest mod;
b) în regim gratuit, cu finanțare de la bugetul de stat, în condițiile în care persoana achită contravaloarea serviciilor de școlarizare de care a beneficiat anterior cu finanțare de la bugetul de stat, integral sau parțial, în cazurile în care programul de studii la care a fost admis este organizat doar cu finanțare integrală de la buget.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere la a doua facultate Moca Loredana Moca Loredana Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu urmatoare nelamurire. Am urmat timp de 3 ani de zile cursurile unei facultati, la buget, insa nu mi-am dat licenta. Acum ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt student in anul 2 la buget dar vreau sa ma retrag. ... d3uc4lion d3uc4lion Buna ziua. Sunt student in anul 2 la buget dar vreau sa ma retrag. Daca anul viitor vreau sa ma inscriu la alta facultate, pot sa intru la buget din nou? Va ... (vezi toată discuția)
A doua facultate Andradamonica Andradamonica Bună ziua! În cazul în care sunt studenta la o facultate un an de zile pe locurile de la buget, as putea sa renunț la facultate, să plătesc taxa de ... (vezi toată discuția)