avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... va rog sa ma ajutati...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

va rog sa ma ajutati...

Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema. Lucrez la o companie multinationala in mari schimbari. Am ghinionul de a lucra in acelasi oras cu sefa mea (sef departament regionala). Aceasta regionala va disparea si acum am probleme in sensul ca sefa mea vrea sa ramana pe postul meu. In urma reorganizarii toti contabilii din zona ( avem aceeasi fisa a potului si aceleasi responsabilitati) au devenit economisti cu exceptia mea. Explicatiile au fost de genul....am descoperit ceva erori....Nu mi se pare firesc din moment ce toti contabilii cu studii superioare din zona sunt economisti eu sa nu fiu ( am studii post universitare si cursuri de expertiza in curs). Cum pot sa contest aceasta decizie a ei...pur subiectiva? Pana la urma.....ma poate penaliza pt acele "erori" dar nu in maniera asta. Nu am stidii de drept...ma puteti indruma cumva?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:17, 16 Martie 2009
Trebuie sa vedeti ce se intampla cu postul dvs.
Daca aveti studii superioare intrebati la I.T.M ,la un sef de resurse umane si aflati explicatiile care vi se dau .
S-ar putea sa se vrea in mod sigur sa nu mai lucrati acolo( la studii superioare - trebuie si salariu mare).Cred ca v-a facut un act aditional de micsorare a salariului).

daca e facut act aditional de micsorare al salariului nu trebuie semnat de mine?
Fisa postului trebuie semnata de catre dvs la fel si orice act aditional de schimbare a salariului postului etc. Atata timp cat nu ati semnat asa ceva puteti merge cu incredere pt a depunde o sesizare la ITM.
Salariul pt 2009 minim la studii superioare de scurta durata - 900 RON, iar de lunga durata 1200 RON(program 8h)
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2009
Bianca Radulescu, Alte profesii
Despre ce erori este vorba?
E foarte greu sa aveti castig de cauza in cazul in care firme se restructureaza si dvs. vi se desfiinteaza postul. Firma pastreaza pe cine doreste si concediaza pe cine doreste. Acum, depinde si de prevederile din Contractul colectiv de munca la nivel de unitate. si daca angajatorul respecta procedura de concediere din Codul muncii si din CCM la nivel de unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Economist?? claudiaP claudiaP Buna seara! Spuneti-mi, va rog, cum ar fi corect sa incadrez un economist, fiindca la Cor regasesc multe , numai economist nu. Raspunde de evidenta ... (vezi toată discuția)
Venit brut micsorat carmen_danciu carmen_danciu Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca din motive financiare o societate nu mai poate sa sustina un salariu brut de 1000 lei poate sa-l reduca la salariul minim ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functii shebamea shebamea Buna seara. Va rog sa-mi spuneti daca exista incompatibilitate intre functia de economist si functia de casier. Mentionez ca sunt incadrata in functia de ... (vezi toată discuția)