Buna seara. Va rog sa-mi spuneti daca exista incompatibilitate intre functia de economist si functia de casier. Mentionez ca sunt incadrata in functia de economist la o societate pe actiuni in care majoritar este statul , iar angajator vrea sa imi dea activitati de casier. Asta presupune oprirea unei garantii. Din cate stiu o persoana cu studii superioare nu poate efectua activitati de casier mai ales ca lucrez in serviciul contabilitate financiar.
Atributiile dvs sunt inscrise in fisa postului, document obligatoriu, anexa la CIM. La aceasta adresa gasiti un model de fisa pt postul dvs. care la pct 15. spune: Duce la indeplinire sarcinile stabilite pe cale ierarhica : [ link extern ]
Problema sta in felul urmator, eu am revenit din concediu de maternitate iar atributiile din fisa postului mi s-au modificat si nu mai ocup postul avut anterior nasterAm primit fisa postului dupa 2 luni iar intre timp casiera si- a dat demisia, si mi-a trecut in fisa postului activitati de casierie. Conform ccm pe unitate sunt functii total opuse deorece incadrarea pt casier este cu studii medii iar legea privind angajarea gestionarilor si constituirii de garanti specifica faptul ca nu pot desfasura activitati de casierie cei care au atributii de control si contabilii care lucreaza in contabilitate. Va rog sa ma indrumati ce pot face in cazul acesta.