avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incompatibilitate functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incompatibilitate functii

Buna seara. Va rog sa-mi spuneti daca exista incompatibilitate intre functia de economist si functia de casier. Mentionez ca sunt incadrata in functia de economist la o societate pe actiuni in care majoritar este statul , iar angajator vrea sa imi dea activitati de casier. Asta presupune oprirea unei garantii. Din cate stiu o persoana cu studii superioare nu poate efectua activitati de casier mai ales ca lucrez in serviciul contabilitate financiar.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:57, 30 Martie 2019
Incompatibilitatea nu este legata de nivelul studiilor. Un salariat cu studii superioare poate ocupa si functia de casier, portar, paznic , unde nu sunt necesare studii superioare. Problema apare atunci cand contabilul primeste atributii de casier, contabilul neavand voie sa intocmeasca documentele pe care le contabilizeaza, sa execute o activitate pe care o controleaza apoi.
Este vorba despre un economist care preia si atributii de casier . Parerea mea este ca daca economistul are atributii legate de evidenta gestiunii mijloacelor banesti, atunci este o situatie de incompatibilitate in opinia mea.
in baza carei legi, a carui articol, pentru ca sunt intr-o situatie similara
Art. 35 . C.mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functia de consilier juridic nu poate fi cumulata cu alte functii? bcfbmv bcfbmv Buna seara, Spuneti-mi va rog, daca am o functie (de casier) la o societate si (avand \"Dreptul\" terminat), vreau sa cumulez cu functia de consilier ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de munca in timpul ccc ada1973 ada1973 Buna ziua, Sunt angajata unei firme de 14 ani. Din 2004 am ocupat funtia de economist-casier. Functia presupunea ca pe langa activitatea specifica functiei de ... (vezi toată discuția)
Contabil asociatie de proprietari okdaniok okdaniok Buna ziua. Am o intrebare catre dumneavoastra la care sper sa fiu lamurit, asa cum ati facut-o de fiecare data si va multumesc pe aceasta cale. Asadar, cu ce ... (vezi toată discuția)