Buna seara. Va rog sa-mi spuneti daca exista incompatibilitate intre functia de economist si functia de casier. Mentionez ca sunt incadrata in functia de economist la o societate pe actiuni in care majoritar este statul , iar angajator vrea sa imi dea activitati de casier. Asta presupune oprirea unei garantii. Din cate stiu o persoana cu studii superioare nu poate efectua activitati de casier mai ales ca lucrez in serviciul contabilitate financiar.
Incompatibilitatea nu este legata de nivelul studiilor. Un salariat cu studii superioare poate ocupa si functia de casier, portar, paznic , unde nu sunt necesare studii superioare. Problema apare atunci cand contabilul primeste atributii de casier, contabilul neavand voie sa intocmeasca documentele pe care le contabilizeaza, sa execute o activitate pe care o controleaza apoi.
Este vorba despre un economist care preia si atributii de casier . Parerea mea este ca daca economistul are atributii legate de evidenta gestiunii mijloacelor banesti, atunci este o situatie de incompatibilitate in opinia mea.
Art. 35 . C.mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea. (2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.