avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara platita, reclamatie nefondata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara platita, reclamatie nefondata

salut!am o problema cu fosta sotie:am platit pensie alimentara fostei sotii la intervale regulate si neregulate de timp,conform sumei stabilite in hotararea de divort,adica daca nu am trimis o luna sau doua, luna urmatoare am trimis si restantele.Am plecat la lucru in strainatate si am trimis bani prin western union.Ma trezesc intr o seara cu un politist care imi spune ca am o problema cu fosta sotie ,aceasta reclama la parchetul orasului unde sunt domiciliat faptul ca nu am mai platit pensie alimentara de 5 ani (abandon de familie )si ca-i datorez suma cuprinsa in 60 de luni restante.Scot sacosa cu chitante ,o arat la dom"melitian,care zice: sa fac copii xerox pt fiecare ,se le socotesc si sa i le aduc la sectie sa confrunte cu originalul(copiile sa ramana la dosar )La sectie inca nu am ajuns ,da le-am socotit ,si suma pe care ea mi-o reclama ca debit,la mine apare aceeasi (aproximativ )cu plus.Nu mai vorbim de faptul ca pe chitante se specifica si data la care au fost trimisi banii,iar la western union ,se da un cod din mai multe cifre, se comunica telefonic codul si se face retragerea (intotdeauna mi-a comfirmat ca a scos banii ) plus ca in fiecare din acesti 5 ani, conform datei de pe chitante, am trimis sume mai mari sau mai mici dar care au depasit obligatiile mele impuse prin lege.In aceasta reclamatie nu cere majorarea pensiei alimentare conform salariului mediu sau minim actual, iar eu nu am avut niciodata contract de munca. Daca poate cineva sa ma lamureasca ,si sa ma faca sa inteleg gestul ei....Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:06, 24 Iulie 2013
Probabil se astepta ca nu ati pastrat chitantele de plata si din cauza asta a reactionat in acest fel.
Depuneti la politie dovezile de plata si nu veti pati nimic.
Sa le pastrati si de acum inainte, pentru ca oricand va puteti trezi cu reclamatii din partea fostei sotii
as putea sa angajez un avocat in care sa reclam falsul ei in declaratii si suma cu care am depasit sa mi fie calculata pt platile lunilor urmatoare pana ajung la paritate?
Acest lucru este la latitudinea Dvs.
pe ea as vre sa o port un pic pe la tribunal da banii care ar trebui sa i platesc de ex. luna viitoare pana ajung la paritate ,sa nu i mai pun la posta ,da sa l duc pe ala micu in Palas Mall sa ne distram asa ca intre prieteni!(cum facem de obicei)

[Nu sunteti pe site de socializare]
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2013
Admin, administrator
Daca vreti sa o purtati pe ea prin tribunale, e strict problema dv a adultilor, numai ca uitati esentialul: copilul. Copilul va avea nevoie de mancare si luna viitoare, nu?
Incercati sa va achitati de obligatie asa cum scrie in hotararea de divort, adica lunar si in suma prevazuta in hotarare, pastrati dovada platilor.
Cat despre gestul fostei sotii, o fi din gelozie, razbunare, lipsa banilor, o discutie aprinsa intre dv, cine stie...
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2013
m_ella2005, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara viorel2011 viorel2011 copii mei si fosta sotie s au mutat in irlanda,eu le am trimis pensia alimentara (LUNA TRECUTA) acolo prin serviciu western union insa fosta ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere a minorului cand tatal este plecat in suedia ioana79 ioana79 Buna ziua ,pentru inceput vreau sa va spun ca sunt dezamagita de ceea ce pot unii avocati din cluj sa faca.In urma cu aproximativ o luna si jumatate am angajat ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.locuiesc cu soțul in germania.avem o problemă cu ... Ana-Maria2010 Ana-Maria2010 Bună ziua.Locuiesc cu soțul in Germania.Avem o problemă cu fosta lui concubina cu care are un copil de 11 ani.Pana acum 4 luni i-a trimis sotul in fiecare ... (vezi toată discuția)