avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

copii mei si fosta sotie s au mutat in irlanda,eu le am trimis pensia alimentara (LUNA TRECUTA) acolo prin serviciu western union insa fosta sotie refuza sa mearga sa ridice banii pe motiv ca... au de toate si nu au nevoie de banii mei!ce pot face in acest caz daca si luna aceasta trimit banii si procedeaza la fel?pot fii actionat in judecata de ea pe motiv ca nu as fii trimis pensia?eu am chitantele de la western union ,mentionez ca pana acum am trimis pensia la domiciliul ei din romania dar fosta soacra cheltuia banii fara ca copii sa beneficieze de ceva. in urma unei conversatii cu copii s au plans ca nu au bani si mama nu prea le cumpara nimic si m am hotarat sa le trimit pensia in irlanda deoarece sant stabiliti acolo!!
Cel mai recent răspuns: viorel2011 , utilizator 22:42, 11 Mai 2011
nu in nici-un caz...,pastrati chitantele...in caz de probleme...succes
buna ziua
procedati la fel achitati in continuare pensia de intretinere prin mandat catre minori la domiciuliul stbilit ,pastrati documentele pentru a putea face dovada ,pastati in continuare legatura cu minorii telefonic .
bafta .
av daniela
mai platiti si dvs o luna prin western union, in caz de ceva sa se vada ca ati insistat, insa nu puteti plati comision aiurea, la infinit.
le puteti deschide un cont pe numele fiecaruia din copii. se strang banii acolo si copiii vor folosi banii candva
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
gi-jane2, moderator
am discutat cu o avocata si zice ca nu pot deschide cont pe numele copiilor deoarece mama trebuie sa aiba acces la banii(pensia alimentara),copii sant minori !nustiu ce sa mai fac si cum sa le trimit baniii ?iar daca o sa i trimit pe numele unuia dintre copii avocata zice ca nu se mai considera pensie alimentara pt ca mama nu are accces la bani!
pensia alimentara se adreseaza copiilor nu mamei. asa ca daca unul dintre ei este major, puteti sa puneti colaborati cu acesta.

Alte discuții în legătură

Bună dimineața! aș dori să vă întreb dacă este legal să ... Daniel Munteanu Daniel Munteanu Bună dimineața! Aș dori să vă întreb dacă este legal să trimit pensia alimentară prin western union? Eu lucrez în străinătate și nu pot trimite ... (vezi toată discuția)
Mama refuza pensia alimentara Cristin3 Cristin3 Buna ziua, S-a obtinut hotarare judecatoareasca cu drept de vizita si plata unei pensii alimentare. Am platit lunar, dar mama refuza sa primeasca pensia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara AngelaL AngelaL Buna ziua.V-asi multumi mult daca m-ati putea lamuri.In urma divortului copiii i-au fost incredintati sotului si eu trebuie sa platesc pensia alimentara ... (vezi toată discuția)