avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

copii mei si fosta sotie s au mutat in irlanda,eu le am trimis pensia alimentara (LUNA TRECUTA) acolo prin serviciu western union insa fosta sotie refuza sa mearga sa ridice banii pe motiv ca... au de toate si nu au nevoie de banii mei!ce pot face in acest caz daca si luna aceasta trimit banii si procedeaza la fel?pot fii actionat in judecata de ea pe motiv ca nu as fii trimis pensia?eu am chitantele de la western union ,mentionez ca pana acum am trimis pensia la domiciliul ei din romania dar fosta soacra cheltuia banii fara ca copii sa beneficieze de ceva. in urma unei conversatii cu copii s au plans ca nu au bani si mama nu prea le cumpara nimic si m am hotarat sa le trimit pensia in irlanda deoarece sant stabiliti acolo!!
Cel mai recent răspuns: viorel2011 , utilizator 22:42, 11 Mai 2011
Atata timp cat copiii sunt minori, mama este cea care trebuie sa aiba acces la pensia de intretinere. Chiar daca dumneavoastra aveti intentii bune si doriti sa deschideti un cont pe numele copiilor, puteti face acest lucru dupa ce ei vor deveni majori (puteti si acum, dar asta ar insemna sa depuneti banii un cont separat fata de cel in care trimiteti pensia de intretinere). Tineti cont de faptul ca fosta sotie va poate actiona in judecata daca nu platiti pensia doua luni consecutiv! Presupun ca relatiile dintre dvs si dansa nu sunt foarte bune si ar putea chiar sa va intinda o "capcana" prin refuzul de a primi banii. Cel putin dumneavoastra veti avea constiinta impacata pentru ca v-ati facut datoria fata de copii!
tocmai asta e ,eu nu ma gandesc sa nu platesc ,dar trimit banii si ea nu i ridica si atunci ce poate iesii ?daca fac dovada ca banii au fost trimisi (chitantele)?practic asta se urmareste o capcana ,am mai avut una tot asa anii trecuti insa s a finalizat in politie am aratat chitantele si politia a finalizat scurt dandu i vina ei !
viorel2011 a scris:

tocmai asta e ,eu nu ma gandesc sa nu platesc ,dar trimit banii si ea nu i ridica si atunci ce poate iesii ?daca fac dovada ca banii au fost trimisi (chitantele)?practic asta se urmareste o capcana ,am mai avut una tot asa anii trecuti insa s a finalizat in politie am aratat chitantele si politia a finalizat scurt dandu i vina ei !

tot asa veti proceda si acum daca se intampla asta. veti arata chitantele ca banii s-au intors, iar dvs ati facut cont pe care il alimentati lunar cu suma datorata.
banii din cont nu se considara ca pensie, dar nici nu va poate acuza cineva de rea-credinta cat ati trimis si banii s-au intors.
Dvs. ati prezentat chitantele reprezentand pensia de intretinere, insa nu puteti sti ce se intampla daca incetati sa mai platiti aceasta pensie, chiar daca deschideti un cont pe numele copiilor, caz in care nu ati putea fi acuzat de rea credinta. Insa legea de multe ori este interpretabila si mai bine evitati... Cel mai bine ar fi sa platiti in continuare pensia, pt ca fosta sotie sa nu aiba de ce sa se mai lege, iar banii pe care dansa ii refuza sa ii puneti intr-un cont pe numele copiilor. Fosta sotie probabil a vazut ca nu are castig de cauza daca refuza banii, iar acum probabiul ca vrea sa va aduca in stadiul in care sa nu mai platiti.
nustiu ce vrea sau ce nu vrea insa este de o impertinenta rara,pana 2 luni in urma i am trimis pensia alimentara in ROMANIA desii ea si copii locuiesc in irlanda,dupa un telefon primit de la copii m am gandit sa le trimit pensia in irlanda ca acolo locuiesc ei ,in tara mama ei scotea pensia si o cheltuia copii nu vedeau nici un ban din pensie.acum le o trimit acolo si mama lor o refuza !!!complicat caz !!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața! aș dori să vă întreb dacă este legal să ... Daniel Munteanu Daniel Munteanu Bună dimineața! Aș dori să vă întreb dacă este legal să trimit pensia alimentară prin western union? Eu lucrez în străinătate și nu pot trimite ... (vezi toată discuția)
Mama refuza pensia alimentara Cristin3 Cristin3 Buna ziua, S-a obtinut hotarare judecatoareasca cu drept de vizita si plata unei pensii alimentare. Am platit lunar, dar mama refuza sa primeasca pensia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara AngelaL AngelaL Buna ziua.V-asi multumi mult daca m-ati putea lamuri.In urma divortului copiii i-au fost incredintati sotului si eu trebuie sa platesc pensia alimentara ... (vezi toată discuția)