avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama refuza pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama refuza pensia alimentara

Buna ziua,
S-a obtinut hotarare judecatoareasca cu drept de vizita si plata unei pensii alimentare. Am platit lunar, dar mama refuza sa primeasca pensia alimentara.
Ce se poate face?
Se poate cere in instanta, deschiderea unui cont pe numele minorului?! Pentru plata pensiei in fiecare luna?
Daca mama refuza in continuare.
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2020
Cristin3, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:03, 1 Februarie 2020
Dacă aţi plătit lunar, cum refuză mama? Adică aţi vrut doar să plătiţi?
Pentru plata pensiei în fiecare lună, puteţi trimite banii datoraţi prin mandat poştal sau prin curier, sau puteţi să-i predaţi direct mamei, pe baza unei chitanţe pe care trebuie să o semneze. Cum aveţi programul? Când mergeţi la programul de vizită, mergeţi cu chitanţierul. Chitanţier găsiţi la orice librărie sau supermarket.
dacă trăiţi în altă ţară, e mai greu, dar şi în condiţiile în care doamna nu are un cont deschis, există curier rapid sau Western Union.

Succes!
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2020
Martonze, utilizator
Ne-a fost blocat accesul telefonic de catre mama, pe toata durata procesului am trimis bani prins mandat postal, banii pe care ia refuzat si refuza in continuare, chiar daca instanta a decis in favoarea tatalui program de vizita si pensia alimentara. Pensia o platim in continuare, insa mama refuza primirea si refuza sa aplice programul de vizita dat de instanta.
Timp de 5 ani, copilul a fost crescut si de tata dar in afara unui program stabilit de tribunal, de aceea i s-a acordat drept de vizita, deoarece mama a refuzat timp de un an de zile sa isi mai vada copilul fara sa ii se transmita si motivul refuzului.
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2020
Cristin3, utilizator
Aveți acum toate motivele sa cereți domiciliul copilului la dumneavoastră.
Cereți la Dgaspc monitorizarea programului de legături personale, ori mama începe sa îl respecte și vedeți copilul ori nu îl respecta și se face raport și va ajuta în instanta când cereți de urgenta domiciliul copilului.
Încercați sa trimiteți prin executor judecătoresc notificare prin care sa cereți un cont în care sa depuneți pensia copilului.
Apoi, dacă nu o face pentru ca se încadrează la nerespectarea masurilor de încredințare a minorului și e ceva ce a făcut repetat puteți sa ii faceți plângere la politie sa i se deschidă dosar penal.
Important e să dovediți că ați plătit. Faptul că refuză este o atitudine pe care o puteți invoca în acțiuni judiciare viitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara viorel2011 viorel2011 copii mei si fosta sotie s au mutat in irlanda,eu le am trimis pensia alimentara (LUNA TRECUTA) acolo prin serviciu western union insa fosta ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ana2006 ana2006 trebuie sa platesc pensia alimentara la copilul meu.unde trebuie sa ma adresez la ce institutie ?am nevoie de ceva acte? poate sa puna altcineva banii in locul ... (vezi toată discuția)
Ordonanta prezidentiala... valysandu77 valysandu77 buna ziua...am un proces in care mama cere custodia copilului,care se va desfasura in noiembrie...intre timp imi intrzice dreptul de a mi vedea copilul...am ... (vezi toată discuția)