avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

trebuie sa platesc pensia alimentara la copilul meu.unde trebuie sa ma adresez la ce institutie ?am nevoie de ceva acte? poate sa puna altcineva banii in locul meu si in ce zile trebuie sa depun banii?
Cel mai recent răspuns: lara12 , utilizator 14:22, 11 Iunie 2012
cuantumul pensiei alimentare este stabilit în instanţă. banii se plătesc lunar. dacă nu plătiţi două luni consecutiv sunteţi pasibil de plângere pt. abandon de familie.
cereţi un cont bancar de la cel care a primit custodia copilului şi virati-i lunar in acel cont.
dacă nu aveţi contul trimiteţi mandat poştal.

dacă nu aveţi o decizie judecătorească, faceţi o cerere de stabilire a pensiei alimentare la judecătorie.
nu am acel cont prin mandat postal poate sa puna acei bani altcineva in locul meu? trebuie sa specifice in acel mandat ca e plata pensiei alimentare?
la posta au anumite zile cand trebuie depusi banii?
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2012
gi-jane2, moderator
In formularul de la poştă există rubrică specială unde veţi trece ce reprezintă banii trimişi: plată pensie de întreţinere din partea lui X.
eu nu aş face aşa, însă. i-aş cere lui X să îmi trimită banii şi i-aş depune cu mâna mea, fiindcă e mai sigur dacă pe mandatul poştal apare numele meu, la expeditor.
puteţi trimite banii oricând, cu poşta.
puteţi alege şi varianta e-mandat, pentru a-i trimite mai repede.
aveţi chiar posibilitatea să plătiţi o taxă suplimentară pentru a obţine confoirmarea că banii au fost ridicaţi de către destinatar.
cel care trebuie sa plateasca pensia alimentara e fratele meu.are sentita jud si trebuie sa plateasca 125 ron el a plecat in strainatate si vrea sami trimita bani si sa ma duc sa-i platesc eu si nu stiam unde cum si cand sa fac acest lucru sa inteleg ca nu e nici o problema?va multumesc
să vedem ce spun oamenii mai evizaţi ca mine. personal, nu cred să fie o problemă, din moment ce ideea e că banii ajung la copil.

mergeţi la poştă şi nu uitaţi să menţionaţi pe mandat ce reprezintă banii şi în numele cui îi trimiteţi.
dacă nu vă descurcaţi, rugaţi persoana de la ghişeu să vă ajute.

tot nu înţeleg de ce nu trimite fratele dvs personal, banii.
prin western union, de exemplu?
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2012
lara12, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama refuza pensia alimentara Cristin3 Cristin3 Buna ziua, S-a obtinut hotarare judecatoareasca cu drept de vizita si plata unei pensii alimentare. Am platit lunar, dar mama refuza sa primeasca pensia ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața! aș dori să vă întreb dacă este legal să ... Daniel Munteanu Daniel Munteanu Bună dimineața! Aș dori să vă întreb dacă este legal să trimit pensia alimentară prin western union? Eu lucrez în străinătate și nu pot trimite ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata datorate fostului sot buntingr buntingr Buna ziua .A-s dori sa va intreb daca eu datorez bani in urma cheltuielilor de judecata in urma unui partaj fostului sot si el pretinde banii sa-i fie trimisi ... (vezi toată discuția)