buna ziua...am un proces in care mama cere custodia copilului,care se va desfasura in noiembrie...intre timp imi intrzice dreptul de a mi vedea copilul...am inteles ca exista o ,,ordonanta prezidentiala'' in care a si putea avea dreptul legal pentru vizita copilului pana la finalizarea cazului...ce ar trebui sa fac pt a avea acest drept ,care sunt pasii pe care ar trebui sa i urmez .se poate cere si plata pensiei alimentare in aceasta ordonanta?
va multumesc!!
Ordonanta presedintiala este o procedura judiciara specială, care cere indeplinirea a doua conditii : urgența si vremelnicia.
Fiind vorba de un program confotm căruia să puteti avea legaturi cu copilul dvs., conditia urgentei este indeplinită.
Vremelnicia inseamna că programul de vizitare stabilit de instanta pe calea ordonantei presedintiale nu va fi definitiv, el va trebui sa se aplice pana cand cererea privind custodia va fi solutionata in mod irevocabil. Pentru ca și conditia vremelniciei sa fie indeplinita, trebuia ca dvs. sa formulati si o cerere reconventionala in procesul de custodie, prin care sa solicitati fie tot un program de vizitare, fie acordarea custodiei copilului.
De asemenea, ganditi-va si la posibilitatea apelarii la un mediator, care sa intermedieze intre dvs. si mama copilului dvs. in vederea gasirii unei solutii amiabile.
Puteti deschide un proces - "ordonanta prezidentiala" prin care sa solicitati stabilirea unui program de vizita temporar, pana la finalizarea procesului de divort. Teoretic, acest proces va trebui sa se judece cat mai repede.
Daca Dvs. veti avea un program de vizita, Dvs. veti fi cel care va plati pensia, nu cel care o va primi.
cpilul e in afara casatoriei ,e recunoscut ,iar de a cere custodia ....copilul are 4 luni !!!
vreau sa cer sa i platesc pensia alimentara intrucat nu mai recunoaste nimic din ceea ce am facut pt ea..
Nu puteti sa cereti sa fiti obligat la plata pensiei de intretinere, insa puteti trimite lunar o suma de bani, pentru copil, cu mandat postal. In acest fel veti avea o dovada a faptului ca ati contribuit la cheltuielile pentru cresterea si ingrijirea copilului.
am incercat si cu mediarea ...azi e deacord ,maine nu mai e ..si tot asa...
interesul meu este de a fi alaturi de copil si sa mi indeplinesc indatoririle de tata...relatia intre mine si ea (mama copilului )a fost ,,fara obligatii " ....iar acum ..nu mai e deloc:) dar de copil..consider ca parintii trebui sa fie langa ea..
ea fiind de parere ca nu e bine sa ma cunoasca ..si alte critici
Divort cu copil
potyi59
Daca in septembrie 2011 este termenul de divort,pot cere o ordonanta prezidentiala pentu a putea sa-mi vizitez fetita si sa-mi petrec weekendul cu ea.Momentan ... (vezi toată discuția)