avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuare din locuinta, compensatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuare din locuinta, compensatii

Buna ziua!

Am divortat recent si am fost evacuat din locuinta prin sentinta, fiind proprietar in cota mai mare in locuinta.
Doresc sa stiu urmatoarele :
1. daca nu am unde locui si proprietatea e garantata prin constitutie de ce am fost evacuat?
2. Pot sa cer compensatii pentru ca fosta sotie a cerut evacuarea mea din apartament? Am citit legea in baza careia am fost evacuat si la unul dintre paragrafe zice ca se poate.Cum sa procedez?

Va multumesc.



Cel mai recent răspuns: glodici , utilizator 14:24, 29 Iulie 2013
In baza carei legi ati fost evacuat ?
Nu aveti motive sa cereti compensatii cat instanta a hotarat sa fiti evacuat.
Dreptul de proprietate e garanta si nu e afectat in vreun fel.

Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
art 324 Legea 287 din 2009
Din ce motice a decis Instanta sa fiti evacuat? Ati fost violent cu fosta sotie cumva?
4) Prevederile alin. (1)-(3) se aplică în mod similar şi în cazul în care bunul este proprietatea comună a celor 2 soţi, atribuirea beneficiului locuinţei conjugale producând efecte până la data rămânerii definitive a hotărârii de partaj.

Probabil ca sotia a dovedit ca nu e posibil sa folositi locuinta impreuna pana la partaj.
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
Apartamentul are 4 camere .Evacuarea mea a fost mult prea usoara,deoarece sunt alte legi care reglementeaza violenta Ea s-adus la Centrul Salvati familia zicand ca am evacuat-o si s-a folosit de acest lucru in instanta desi la apel am demonstrat ca eu nu eram acasa cand s-a internat in acel centru.Daca eram violent cu ea putea chema politia si sa ma aresteze.Si totusi de ce nu pot cere compensatii pt. ca a dorit evacuarea mea daca legea specifica ca sotul evacuat poate cere asa ceva.Imi e foarte greu si nu imi ajung banii(platesc 2 credite ,din care unul ipotecar) ,doua asigurari si pensie alimentara.Baiatul ,care are 11 ani m-a ales pe mine la apel iar fata pe mama.Eu nu am cerut evacuarea ei,desi e bolnava psihic.La dosar este biletul de externare cu depresie atipica,iar judecatorii admit ca e bolnava dar zic ca din cauza mea

Alte discuții în legătură

Divort Ovifod Ovifod Buna Ziua. Am o intrebare. Eu locuiesc cu sotia si copilul in apartament ANL in chirie. Am prins-o cu altcineva in apartament si acum suntem in divort. Am o ... (vezi toată discuția)
Evacuare din locuinta bun comun nicoleta74 nicoleta74 Buna ziua, m-am trezit cu o actiune de evacuare din locuinta bun proprietate comuna. actiunea este formulata de fosta sotie si motiveaza violenta mea. Se ... (vezi toată discuția)
Ce sanse sunt de evacuare? ContSters159442 ContSters159442 poate ma puteti ajuta cu un sfat.In 2011 februarie am divortat de fostul sot .In 2010 am obtinut o locuinta sociala de la primarie care l-am trecut ca titular ... (vezi toată discuția)