avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... EVACUARE DIN LOCUINTA BUN COMUN
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

EVACUARE DIN LOCUINTA BUN COMUN

Buna ziua,
m-am trezit cu o actiune de evacuare din locuinta bun proprietate comuna. actiunea este formulata de fosta sotie si motiveaza violenta mea. Se poate dispune evacuarea daca suntem in continuare coproprietari, intrucat nu a avut loc partajul? Fosta sotie a plecat de buna-voie, nu a alungat-o nimeni din locuinta. Divortul a fost solutionat irevocabil.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:18, 24 Ianuarie 2012
Depuneti intampinare si motivati-va ca nu este intemeiata actiunea de evacuare.
Daca exista un minor, si a fost incredintat sotiei se pote cere evacuarea pana la solutionarea partajului. Se poate cere beneficiul locuintei si daca nu exista copil, pana la partaj. Depinde si din culpa cui a fost desfacuta casatoria.
Nu mai sunteti in situatia de a cere evacuarea sotului violent din apartamentul bun comun ( sau chiar propriu al violentului ). Sunteti doi coproprietari cu drepturi egale, nu cred ca instanta sa ia dreptul de folosinta unuia si sa-i dea acest drept celuilalt. Puteti iesi din indiviziune pe calea partajului.
[ link extern ]
[ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare din locuinta, compensatii glodici glodici Buna ziua! Am divortat recent si am fost evacuat din locuinta prin sentinta, fiind proprietar in cota mai mare in locuinta. Doresc sa stiu urmatoarele : ... (vezi toată discuția)
Ce sanse sunt de evacuare? ContSters159442 ContSters159442 poate ma puteti ajuta cu un sfat.In 2011 februarie am divortat de fostul sot .In 2010 am obtinut o locuinta sociala de la primarie care l-am trecut ca titular ... (vezi toată discuția)
Art 324 din noul cod civil ContSters159442 ContSters159442 Buna ziua . puteti sa-mi spuneti daca art.324 din noul cod civil: Atribuirea beneficiului contractului de închiriere (1) La desfacerea căsătoriei, ... (vezi toată discuția)