Avem urmatoarea problema:
- avem de efectuat lucrari de instalatii electrice pentru montarea unui parc fotovoltaic in Romania, iar Antreprenorul este din Italia, nefiind inregistrat in Romania. Ambele firme sunt platitoare de TVA si inscrise in ROI.
- Problema este ca cei din Italia insista ca trebuie sa facturam lucrarile prestate fara TVA, pentru ca, ei considera parcul fotovoltaic ca si bun mobil, si nu imobil, si nu tin cont de locul prestarii serviciului.
Oricat ne-am chinuit sa le explicam ca trebuie sa aplicam TVA pe factura, degeaba. Vor sa le dam un extras de lege, orice, in care sa se specifice ca este bun imobil si nu mobil.
Exista undeva ceva care sa incadreze parcul fotovoltaic ca bun imobil si nu mobil? ( le-am facut deja referire articolele din codul fiscal- dar degeaba).
Am formulat, si asteptam raspunsul de ceva vreme. Am mai vorbit cu 6 persoane, toate spun ca noi, problema este ca cineva, care ofera consultanta Antrerenorului in Romania, l-a informat gresit, sau mai corect spus, le-a prezentat doar un pasaj din lege si directiva 8/2008.
Speram ca, pana primim un raspuns de la ANAF, sa gasim altceva.