avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Despre intrarea in vigoare a noului cod penal si ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Despre intrarea in vigoare a noului cod penal si limitele de pedeapsa pentru infractiuni comise

buna.De exemplu un amic de al meu a fost condamnat la 2 ani si 6 luni cu executare in luna martie 2013.Insa de inteles ca amicul meu nu avea nici o functie publica in stat era si este doar un simplu muncitor. In noul cod penal se face vorbire ca daca persoana condamnata pentru trafic de influenta nu este persoana publica sau cu o functie in stat sau juridica pedeapsa acestuia se injumatateste. Intrebarea este de indata ce va intra in vigoare acest nou cod penal amicul meu care deja este condamnat privativ de libertate poate beneficia de injumatatirea pedepsei daca nu este o persoana juridica sau publica? va multumesc pt raspuns si cer scuze daca nu m am exprimat corect.astept un raspuns.Respecte.Gabriel.

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare dodonica dodonica Buna ziua! Va rog sa imi expicati; Respinge ca inadmisibilă contestaţia la executare formulată în temeiul art.23 alin.8 din Legea nr.255/2013 de ... (vezi toată discuția)
Suspendarea executarii pedepselor accesorii ? Hoffa Hoffa Buna ziua . Daca se poate sa ma ajutati cu o informatie referitor la Suspendarea executarii pedepselor accesorii ? 1. Un amic a fost condamnat la doi (2) ... (vezi toată discuția)
Termen reabilitare judecatoreasca cata30 cata30 De cand curge termenul pentru reabilitare judecatoreasca, de la data efectiva a liberarii conditionate sau de la expirarea anilor prevazuti in pedeapsa ... (vezi toată discuția)