avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Suspendarea executarii pedepselor accesorii ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Suspendarea executarii pedepselor accesorii ?

Buna ziua .
Daca se poate sa ma ajutati cu o informatie referitor la Suspendarea executarii pedepselor accesorii ?

1. Un amic a fost condamnat la doi (2) ani cu suspendare pentru trafic de influenta , acesta ocupand o functie de instructor auto. Sentinta finala in baza art 71 al.5 C.P
Suspendarea executarii pedepselor accesorii pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei.
2. Are acesta dreptul de a mai profesa meseria de instructor auto in aceasta perioada ?

Cel mai recent răspuns: Hoffa , utilizator 18:06, 16 Mai 2012
Pe perioada termenului de incercare este suspendata atat executarea pedepsei principale cat si interdictia drepturilor respective , ca pedeapsa accesorie, accesoriul urmeaza ,,soarta,, principalului , conform unui principiu de drept .
Deci are in continuare exercitiul drepturilor interzise, insa sub conditie, daca va incalca obligatiile impuse pe perioada temrenului de incercare, beneficiul suspendarii se poate revoca si ca urmare pedeapsa se va executa in detentie.
Va multumim frumos pentru raspuns, dar pentru noi tot o criptare a ramas
" are dreptul de a profesa " ?
Va multumim.
Confrom prevederilor Codului penal da. Insa observ ca amicul dvs. este instructor auto si am gasit ceva in legea speciala referitor la interdictia exercitarii dreptului de a profesa.
Art. 20 - Legea privind exercitarea profesiei de instructor auto cu drept de libera practica, infiintarea, organizarea si functionarea Camerei Instructorilor Auto din Romania .
Nu poate exercita profesia de instructor auto cu drept de libera practica:
a) instructorul auto care a fost condamnat definitiv pentru savarsirea cu intentie a unei infractiuni contra umanitatii sau vietii in imprejurari legate de exercitarea profesiei de instructor auto si pentru care nu a intervenit reabilitarea;
De aceea , este posibil ca legea speciala sa prevaleze . Ar fi bine ca amicul dvs. sa se intereseze chiar la ,,Camera instructorilor auto,,. Eu va pot oferi raspunsul in temeiul legii penale , care este cel pe care vi l-am oferit anterior.
Multumim foarte frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare pedepsei complementare duce la incetarea raportului de munca mihaela_982 mihaela_982 Daca sunt functionar public, in cadrul unei primarii, si sunt condamnat la padeapsa prevazuta in art.64, lit a-c a)- dreptul de a alege si de a fi ... (vezi toată discuția)
Vãtãmarea corporalã din culpã (art. 184 c.p.) andrei.zamfir andrei.zamfir Buna ziua, In urma unui lung si obositor proces am primit urmatoarea sentinta ca urmare a unui accident auto : pedeapsa de 6 luni închisoare pentru ... (vezi toată discuția)
Solutie hotarare penala oug nr. 195/2002 georgeclinciu georgeclinciu [quot]H O T Ã R Ã ª T E În baza art 87 alin 1 din O.U.G nr 195 / 2002 cu aplicarea art 320/1 alin 7 C.pr.pen condamnă inculpatul CG, , la o pedeapsa de 1 ... (vezi toată discuția)