avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire salariu

Buna ziua!

In luna Aprilie 2013 am constatat ca mi-a fost poprit salariul pentru un credit auto contractat in aprilie 2008 si neplatit din 2011. Acest credit auto il are ca titular pe sotul meu, de care am divortat ( conform hotarare din Iulie 2013 ), iar coplatitor sunt eu. In urma discutiei pe care am avut-o cu executorul am constatat ca am fost citata la adresa care era trecuta in contractul de credit, desi eu depusesem la banca o copie dupa buletin. Societatea unde lucrez a primit de asemenea o instiintare cu privire la poprirea contului si din luna Mai 2013 mi s-a oprit 1/3 din salariu de catre angajator si 1/3 de catre o banca [editat]. Mentionez de asemenea ca executorul nu vrea sa imi deblocheze contul de salariu chiar daca banii imi sunt acum opriti de catre angajator. Pe acelasi cont intra si alocatia copilului care este de asemenea blocata de banca
Autoturismul pentru care am facut creditul a fost vandut de catre sotul meu.
La procesul de partaj eu am cerut instantei de judecata sa i se atribuie creditul ramas neachitat avand in vedere ca el a vandut masina fara stirea mea si fara sa imparta ceva cu mine, iar instanta a crezut de cuvinta sa imi respinga cererea de obligare a paratului la plata diferentei de credit. Asta inseamna ca toata creanta de 33000 o voi plati eu???
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2013
ContSters214341, utilizator
Cel mai recent răspuns: draganclaudiaiuliana , utilizator 14:58, 23 Iulie 2013
Buna ziua,
Nu se poate pune poprire pe mai mult de 1/2 din salariu, indiferent cate urmariri silite sunt impotriva dumneavoastra.
Daca angajatorul va retine mai mult de 1/2, puneti-i in vedere ca nu respecta prevederile legale.
Contul este corect blocat, pentru ca il el pot intra si alte sume in afara de salariu.
pentru diferenta de salariu virata in cont, solicitati bancii sa vi-i elibereze si dovediti-i cu o adresa din partea angajatorului ca s-a infiintat poprire si la aceasta si a facut retinerile in cunatumul legal.

Ati divortat doar de sot si nu fata de banca. partajul se poate face doar in raport cu sotul, nu si cu banca. Fata de banca ramaneti datoare pana se plateste in intregime creanta bancii.
Am inteles faptul ca aceasta datorie trebuie platita, dar trebuie sa o platesc doar eu? Adica el a vandut autoturismul care era garantie in contractul de credit si eu raman sa platesc un credit? Pe el nu il obliga legea sa plateasca nimic? Nu se poate recupera autoturismul in conditiile in care el nu avea voie sa il vanda (conform contractului de garantie)?
Autoturismul poate fi executat silit in mana oricui s-ar afla, daca el este garantie la credit. mergeti si identificati unde se afla, comunicati executorului8 si acesta il poate executa.
Nu trebuie sa platiti doar dvs, il executa si pe el, pe bunurile pe care le are, daca are.
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Datele despre noul proprietar al autoturismului i le-am trimis executorului din data de 30.04.2013, dar probabil exista anumite formalitati pe care trebuie sa le urmeze pentru a recupera autoturismul.
Ceea ce nu mi se pare corect este ca eu trebuie sa platesc aceasta creanta, iar el nu plateste nimic si nici nu are nici un bun pe numele lui.
Am acceptat faptul ca am o datorie fata de banca deoarece am semnat contractul de credit, dar de ce nu se poate stabili sa platim fiecare 1/2 si daca el nu isi plateste jumatatea lui sa nu ma afecteze pe mine?
Raspunderea fostilor soti este solidara, fiecare raspunde pentru intreaga datorie, nu puteti invoca diviziunea . Banca trebuie sa isi recupereze creanta cat mai repede si merge pe toate caile. Asa este legea. Pentru orice platiti mai mult de jumatate din debitul fata de banca, aveti drept de regres fata de fostu sot, dar daca nu are bunuri informatia nu va prea incalzeste sufletul.

Insistati pe langa executor sa execute autoturismul, asa ramane de recuperat o creanta mai mica a bancii. Executorii nu prea executa autoturisme, pentru ca le e lene.

Alte discuții în legătură

Sechestru bun mobil (autoturism) alx_01 alx_01 Buna seara, Am urmatoarea situatie: Am achizitionat un autoturism acum 2 ani cu fonduri provenite din surse proprii. La scurt timp dupa ce s-a incheiat ... (vezi toată discuția)
Girant la ananghie amalasunda amalasunda Va salut! Un bun prieten si-a girat in 2005 fosta sotie care a luat un credit de nevoi personale de la o banca. Garantia, conform contractului \"inseamna ... (vezi toată discuția)
Amenintare cu executare imobiliara tracz tracz buna ziua..vreau sa intreb....am divortat in 1994,prin hotarare de divort fosta sotie a castigat apartamentul...in 2002 ne-am recasatorit,in 2008 accesez un ... (vezi toată discuția)