avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Retinere in fals a mai multor inscrisuri
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Retinere in fals a mai multor inscrisuri

Pot cere in cererea de lamurire ,indreptare a dispozitivului retinerea in fals a unor inscrisuri ,intrucit acestea au fost insusite de instanta de fond si astfel s-a dat o decizie favorabile partii adverse?Deci au avut rolul de a influenta instanta de fond.
Cel mai recent răspuns: Laura Vilsan , Mediator 14:43, 23 Iulie 2013
Nu se poate solicita asa ceva printr-o cerere de lamurire a dispozitivului sau de indreptare a erorilor materiale dintr-o hotarare judecatoreasca.
Indreptarea,lamurirea si completarea hotararii sunt reglementate de NCPC la art.442-445.
Pentru situatia expusa,nu se pot aplica aceste articole,in schimb se poate cere revizuirea hotararii,conf.art.509 alin 1 pct.3,teza a II a.
O zi lina!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Putere de lucru judecat caradis caradis Buna ziua. Pot depune cerere de Recurs in interesul legii daca abia dupa un an si jumatatate am observat ca doua decizii ale aceleasi instante sunt contrare ... (vezi toată discuția)
Cum pot solicita îndreptarea erorii efectuate de instanță privind calculul la plata cheltuielilor de judecată pe care pârâtul trebuie să mi le plătească? _Alin_ _Alin_ Cum se procedeaza repararea erorii cauzate de instanta la plata cheltuielilor de judecată? Mentionez ca in momentul cand am introdus actiunea in judecată, ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare hoarare judecatoreasca madalina bobeica madalina bobeica Buna seara, Instanta de judecata trece gresit in hotarare cuantumul taxei de mediu si cheltuiala de judecata. Se poate formula cerere de indreptare eroare ... (vezi toată discuția)