avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... TVA si declaratia 390 VIES
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

TVA si declaratia 390 VIES

Buna ziua,

Sunt PFA la norma de venit (neplatitor de TVA) inregistrat in Registrul Operatorilor Intracomunitari. Trebuie sa depun la fisc declaratia 390 vies si am o problema in completarea ei. Firma catre care am facturat este din Suedia, tipul de firma este AB (Aktiebolag) si nu este inregistrata in registru asa cum sunt eu, drept urmare mi a furnizat doar codul de inregistrare al companiei care este compus din 10 cifre fara prefix. Problema mea este ca formularul 390 vies nu accepta decat coduri valide tva care sunt compuse din prefixul tarii urmat de un cod din 12 cifre. Am intrebat la asistenta contribuabili si la cativa contabili dar nimeni nu stie cum ar trebui sa procedez in situatia asta.Practic nu pot completa formularul si nu as vrea sa iau vreo amenda din motivul asta.Precizez ca trebuie sa l completez cu prestari servicii, optiune care nu accepta lipsa codului asa cum se intampla cu achizitiile sau livrarile. Orice sfat sau ajutor este binevenit. Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Achizitie serviciu din zona libera braila stematud stematud Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu privire la inregistrarea in contab. din punct de vedere TVA unei facturi primite de catre o companie romaneasca cu cod valid ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Cod invalid tva sandra_sandra_64 sandra_sandra_64 Buna ziua!As avea urmatoarea speta:O societate inregistrata in scopuri de TVa din Ro,achitioneaza servicii intracomunitare de la 5 furnizori din UK.3 dintre ei ... (vezi toată discuția)