avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie crestere copil

Buna ziua. Daca puteti sa ma ajutati cu o informatie in ceea ce priveste veniturile ce se calculeaza pentru indemnizatia de crestere a copilului. Urmeaza sa nasc cel de-al doilea copil si stiu ca indemnizatia pentru primul ar fi intrat in calcul ca si venit secundar. Primul copil tocmai a implinit 2 ani, dar indemnizatie am avut doar in primul an, apoi am beneficiat de stimulentul de 500 lei. Intrebarea mea este daca si acest stimulent se ia in calcul ca fiind venit.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:24, 24 Iulie 2013
1. Nu exista notiunea de venit secundar in acest caz.

2. Se iau in calcul veniturile profesionale din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului, inclusiv veniturile din indemnizatia pentru CCC1.

3. Stimulentul de insertie nu se ia in calculul indemnizatiei pentru CCC2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie si concediu crestere copil pentru cel de-al doilea copil missu missu Buna ziua, O sa incerc sa fiu cat mai scurt. Situatia este urmatoarea: Sunt tatal unui copil nascut in februarie 2010, am intrat eu in concediu pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie al 2-lea copil dupa concediu fara plata mirikeus mirikeus In acest moment sunt insarcinata cu primul copil urmand sa nasc in mai. Tare mult mi-as dori sa fac si pe al doilea bebe la o distanta de maxim 2 ani ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie (500 lei pe luna) oanapopescu92 oanapopescu92 Am nascut anul trecut si o sa ma introc la magazin cand copilul are 10 luni ca sa iau banii aceia in plus - 5milioane pe luna. Eu o sa nasc iar in decembrie ... (vezi toată discuția)