avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare prejudiciu dupa ce banca a executat garantia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare prejudiciu dupa ce banca a executat garantia

Buna ziua,
In urma cu cativa ani, parintii mei au garantat cu apartamentul, un credit facut de o cunostinta. La un moment dat acea persoana nu a mai platit rata, iar dupa o perioada banca a executat garantia. In ce masura se poate recupera prejudiciul? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: maryus777 , utilizator 22:41, 24 Iulie 2013
In termen de 3 ani de la momentul vanzarii imobilului, aveti dreptul sa faceti o actiune in pretentii, bazata pe dreptul de regres impotriva debitorului principal.
Succes!
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2013
maryus777, utilizator
Daca imi puteti recomanda pe cineva din Iasi astept mesaje private.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi fosti administratori NicoBC NicoBC Sunt un fost actionar si administrator de firma. Am luat o linie de credit de la o banca unde am fost obligati (altfel nu dadeau linia de credit) sa semnam si ... (vezi toată discuția)
Novatia kikke kikke Acum cca 4 ani s- facut un imprumut bancar ipotecar.Imobilul are un propietar si 2 copropietari,respectiv bunica materna si 2 frati,acestia obtinand dreptul ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa faca girantii intr-o asemenea situatie? victor789 victor789 Avem un apartament ipotecat prin banca iar noi suntem in divort. Ce se intampla in momentul in care ratele vor fi in imposibilitatea de plata de catre noi ... (vezi toată discuția)