avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Investitie pe teren scos la licitatie
Discuție deschisă în Executare silită

Investitie pe teren scos la licitatie

Buna ziua !
Doresc sa achizitionez, in urma unei licitatii publice organizate de un executor judecatoresc, o suprafata de teren. Respectivul teren apartine unei firme care nu si-a mai platit ratele la un imprumut bancar, imprumut girat cu terenul. Dupa efectuarea imprumutului, firma a facut o serie de investitii pe teren, FARA ACORDUL BANCII :
- consolidarea terenului cu piatra concasata
- consolidarea unui mal cu dale de beton
- o temelie construita ilegal (este la mai putin de 20 m de calea ferata)
- 3 garaje tip Somaco instalate pe respectiva temelie
Respectiva firma pretinde sa ii despagubim, dupa castigarea licitatiei, cu suma de 10.000 euro, pentru investitia facuta.
Chiar executorul judecatoresc ne-a ,,recomandat,, sa cadem la intelegere, pentru evitarea unor ulterioare actiuni juridice.

Intrebare : daca eu cumpar terenul, nu il cumpar liber de sarcini ? In publicatia de vanzare scrie clar : suprafata de 2.400 mp teren, nu se pomeneste de nimic altceva !

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: balteanu valentin , utilizator 16:56, 24 Iulie 2013
Nu trebuie sa ii despagubiti cu nimic. Nu au un drept de proprietate opozabil dvs pentru acele constructii. mai mult, ele pot fi oricand luate. Le dati un termen sa isi ia cladirile temporare de acolo si , daca expira, sunt ale dvs.
Multumesc mult pentru raspuns !
Si daca debitorul contesta licitatia si cere suspendarea executarii silite ?
Executorul judecatoresc nu o sa imi poata elibera Procesul-verbal de adjudecare (actul de proprietate) iar eu raman cu banii blocati pana la finalizarea litigiului juridic fara ca sa imi pot obtine Certificatul de urbanism si Autorizatia de constructie necesare pentru demararea lucrarilor !!!
Estimati riscul si alegeti dupa cum va este interesul. Evident, exista si aceasta posibilitate.
Multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari referitoare la o licitatie la executor judecatoresc omisi omisi Buna seara. Vreau sa cumpar un imobil casa + teren dat in executare la executor judecatoresc de catre o banca. Pretul actual este mai mic cu 25% fata de ... (vezi toată discuția)
Executare teren cu fundatie neintabulata BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT Buna ziua Am imprumutat bani unui cunoscut cu contract incheiat la notar, cu ipoteca un teren si peroana nu are bani sa ami returneze imprumutul. Am apelat ... (vezi toată discuția)
Instrainarea bunurilor negirate bancii oanaalina1987 oanaalina1987 Buna seara Avem un apartament girat pentru un credit de 53000 de euro la o banca, care tocmai a fost scos la licitatie de catre firma care a preluat ... (vezi toată discuția)