avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hartuire - probleme cu fostul sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hartuire - probleme cu fostul sot

santem divortati de 6 ani si nu am facut inca partajul stam in acel imobil amandoi unul la parter adica eu cu fiica mea de 6 ani care mi-a fost incredintata mie dupa divort de la 3 luni pana la doi ani am stat la mama ca el avea o amanta si venea tot timpul baut si facea scandal,dupa 2 ani m-am intors acasa un an a fost bine apoi a inceput iar scandalu in prezenta fiicei noastre si de fata si cu vecinii culmea e ca tot el suna la 112 venea politia constata ca de fapt era ireal ce reclama el si uite asa o duc in fiecare zi cu scandal si cu injuri ,nu mai pot sa plec deoarece intrun fel fiica mea s-a atasat de el si i-am facut camera ei si ia nu mai vrea sa plecam de acolo nu vrea nici sa ma despagubeasca desi are foarte multi bani se ocupu cu bisnit de masini plus inmatriculari si verificari la r a r fara sa aiba autorizatie si-a facut pile peste tot cu alte cuvinte bani la negru ,adica evaziune fiscala.unde trebuie sa ma adresez la ce forum ca sa fiu lasata in pace ,ca la politia din comuna si din turda sau jud.cluj nu am nici o sansa inpotriva lui.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:35, 26 Iulie 2013
Stimata doamna, nici un forum de pe lume nu va rezolva problema.
Legal, Politia poate sa-l amendeze pentru conturbarea linistii publice si...atat.
Unica solutie pentru dvs. este sa va mutati de acolo; pentru fetita, puteti sa-i amenajati camera si in alta parte. Inchiriati partea dvs. de apartament si din banii de chirie platiti chiria la noua adresa.
Daca copilul e atasat de tata, sa ramana cu tata.
Tineti minte: Aveti o singura viata!
Incercati o consiliere psihologica, puteti invata sa treceti mult mai usor peste aceste incidente.
Nu are rost nici sa va mutati, nici sa lasati copilul cu tatal. E bine ca intelegeti ca au o relatie si e importanta.
Fizic nu puteti face modificari locuintei asa incat sa fiti separati? Nu stiu, acces diferit, curti separate?
Doamna draga, apa sfintita a consilierii nu cred ca va ajuta. Chemati politia cand devine violent, notati-va in agenda data si ora la care a venit echipajul (ca sa le solicitati prin instanta, politia nu o sa va dea copii, solicitarea faceti-o prin 112, si nu direct la sectie, deoarece astfel se inregistreaza apelul). Cautati-va 1-2 martori, mergeti la psiholog dvs si copilul pentru o evaluare care sa evidentieze, daca exista, consecintele acestui abuz emotional. Daca are cumva loc si vreo confruntare fizica mergeti de indata la un medic legist ptr a obtine un certificat medico-legal, chiar daca e vorba despre o zgarietura si o vanataie. Nimeni nu e obligat sa accepte nici macar o palma. Apoi mergeti la instanta cu solicitarea unui ordin de restrictie, care poate fi pe o perioada de maxim 6 luni. Daca "domnul" incalca ordinul, chemati din nou politia.
Da, varianta cu ordinul de restrictie ar putea sa va ajute daca va agreseaza fizic.
Deschideti procesul de partaj daca nu se poate altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine interdictie pentru fostul sot? Carmen91 Carmen91 Am divortat din anul 2008, custodia copilului mi-a fost incredintata mie, insa, nu am reusit sa traiesc linistita din cauza fostului sot. Am parasit casa ... (vezi toată discuția)
Divort cu 2 copii mici andronica andronica Sunt o persoana cam disperata si satula de situatia in care ma flu, am un sot de 6 ani*suntem impreuna de la 18 ani acum am 30, avem 2 copii 4 si 6 ani,este ... (vezi toată discuția)
Cum decad tatăl din drepturi ? Irina19961980 Irina19961980 Buna ziua, eu si tatăl copilului nu suntem căsătoriți dar stam in aceiași casa, el a inceput sa se poarte foarte urat, ma înjura tot timpul de fata cu ... (vezi toată discuția)