avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... TBC pulmonar gaura in plaman
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

TBC pulmonar gaura in plaman

Sotul meu a fost pensionat pe caz de boala avand tbc,la Bucuresti i s-a taiat pensia spunandui-se ca s-a vindecat,acum a facut gaura in plamanul care a fost bolnav si are si bk pozitiv,inainte bk-ul a fost negativ.Se poate pensiona din nou?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:57, 21 Octombrie 2013
Depuneti dosarul complet (concediu medical, tratament si recomandari de la medicul specialist, internari, etc.) la comisia judeteana de expertiza medicala, in vedera pensionarii pe caz de boala.
Va multumesc d-le Popa,dar daca nu este salariat ce acte ii trebuie?Sotului meu i s-a taiat pensia desi face si crize de pierderea cunostintei si nu l-am lasat sa munceasca ca ne-a fost frica ca se loveste prea rau la cap deci doar eu lucrez.
1. Este vorba de aceleasi acte pe care le-a depus la Casa de Pensii cand a beneficiat prima data de pensie de invaliditate:

- carnet de muncă, în original si copie;
- livret militar, în copie;
- buletin/carte de identitate, în copie;
- certificat de nastere si/sau certificate de căsătorie, în copie;
- diploma de studii si foaia matricolă, în copii, sau adeverinta de certificare a perioadelor de
studii învătământ superior, in copie;
- adeverintă privind sporurile la salariu;
- adeverintă privind grupa superioară/conditii de muncă;
- alte acte pentru dovedirea perioadelor de activitate si a veniturilor realizate;
- adeverintă din care să reiasă data încetării plătii indemnizatiei pentru incapacitate temporară de muncă sau, după caz, data încetării calitătii de asigurat;
- decizia medicală asupra capacitătii de muncă.

2. Poate depune actele pentru pensie de invaliditate chiar daca la acest moment nu mai este salariat.

Dosarul pt. pensie de boala il face medicul specialist.
Daca nu a mai lucrat de cand nu mai e pensionar e suficient sa depuna la Casa de Pensii cererea de pensie de invaliditate, decizia medicala de incadrare intr-un grad de invaliditate, copie dupa BI si o copie dupa decizia de pensie avuta anterior.( toate actele sunt la dosarul de pensie initial pe care Casa de Pensii il detine)
sotului meu i s-a refuzat dosarul pentru pensie deoarece il respinge de la Bucuresti,acum e internat iar la Scornicesti fiind rezistent la rifampicuna unde i se face schema individuala de tratament,ce sa fac sa il pensionez,unde sa ma duc cu dosarul lui?la o inaltime de 170cm l-am internat cu o greutate de 52 kg.va rog ajutati-ma cu un sfat.

Alte discuții în legătură

Obinerea gradului i de invaliditate miha0980 miha0980 Buna ziua. Va rog sa mi spuneti ce conditii trebuie sa indeplineasca o persoana pentru a obtine grad I de invaliditate ( mai precis care sunt ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala BODROS GHEORGHE BODROS GHEORGHE buna ziua sotia mea a fost diagnosticata cu noduli,in plamanul drept,si silicoza gradul 1,datorata mediului,in care a lucrat ,respectiv turnatorie fonta 20 de ... (vezi toată discuția)
Pt pensionare ionel42 ionel42 Am 42 ani si sunt diagnosticat cu boala psihica(tulburare deliranta persistenta,nespecificata F22.9) din 2008.In ultimul an am acumulat113 zile de concediu ... (vezi toată discuția)