avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA achizitie intracomunitara

Buna ziua,
Am nevoie de ajutor. Doresc ca achizitionez o piesa din Franta, deci achizitie intracomuntara, firma mea este platitoare de TVA insa nu este inscrisa in ROI. Cum ar trebui sa procedez pentru inscrierea in ROI(daca e obligatorie din cate am citit)? Mai trebuie sa depun declaratia098 daca deja sunt platitoare de TVA?
Ce presupune punctul : "copia actului constitutiv depus la oficiul registrul comerţului în vederea înmatriculării din care să rezulte repartizarea capitalului social între asociaţi, valabilă la data solicitării înscrierii în Registrul operatorilor intracomunitari.” ?

Va multumesc...
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 18:54, 24 Iulie 2013
Pentru a putea face o achizitie intracomunitara de bunuri, find platitoare de TVA, societatea trebuie inscrisa in ROI, inainte de data achizitiei.
Banuiesc ca firma Dvs. este SRL si in acest caz, printre documentele necesare inscrierii in ROI, trebuie sa depuneti si cazierele judiciare pentru administrator/administratori si a asociatilor care detin minim 5% din capitalul social al firmei.
Pentru aceasta aveti nevoie si de certificatul constatator emis de Oficiul Registrului Comertului, din care sa rezulte repartizarea capitalului social intre asociaÑi, valabil la data depunerii cererii.
Pentru mai multe informatii, va recomand sa cititi urmatorul articol

www.avocatnet.ro/content/art...





Va multumesc. Stiti cumva daca se percep taxe, fie la registrul comertului fie la financiar?
Respect.
Un certificat constatator de la ORC se obtine in baza unei cereri.
Bifati doar ceea ce va intereseaza. Costa in jur de 50 lei in regim de urgenta.
Pentru cazierele judiciare stiu ca se plateste o taxa de timbru de 5 lei.
Puteti sa va interesati si telefonic.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2013
Cornelia Tulpan, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnscriere registru opratori intracomunitar Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti-mi va rog, daca societatea a fost inscrisa in ROI dar din cauza ca nu a avut operatiuni a fost stearsa pentru a se reinscrie inafara de ... (vezi toată discuția)
Documente pentru inregistrare in roi - certificat constatator AlexandraMone AlexandraMone Buna ziua, Detin un SRL-D infiintat in 12.01.2015 si doresc sa il inregistrez in ROI. Pe langa cazierul judiciar si declaratia 095 este necesar si ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare starsiti starsiti Detin o firma infiintata in 2009 ca platitoare de tva. pentru ca nu am avut activitate s-a anulat certificatul de inregistrare in scopuri de TVA. De doua luni ... (vezi toată discuția)