avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1761 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitii intracomunitare
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitii intracomunitare

Detin o firma infiintata in 2009 ca platitoare de tva. pentru ca nu am avut activitate s-a anulat certificatul de inregistrare in scopuri de TVA. De doua luni am inceput activitatea , faza de organizare. Doresc sa achizitionez doua utilaje din Belgia operatiune pentru care am mers la Adm. financiara sa aflu ce acte trebuie sa depun la ei pentru aceasta operatiune. Am plecat de acolo complet nelamurita.
Va rog daca poate cineva sa ma lamureasca cit se poate de repede deoarece am achitat deja avans .
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 22:34, 5 Ianuarie 2016
Trebuie să depuneți declarația 091, pentru înregistrare specială în scopuri de TVA, iar, după obținerea certificatului de înregistrare fiscală, veți depune și declarația 095 pentru înregistrarea în Registrul Operatorilor Intracomunitari (înainte de efectuarea operațiunii intracomunitare).

Formularele le gasiți aici:
[ link extern ]

O să mai aveți nevoie, la depunerea declarației 095, și de următoarele:
- certificat de cazier judiciar pentru administratori și asociații care dețin cel puțin 5% din capitalul social
- certificat constatator emis de Registrul Comerțului, din care să rezulte repartizarea capitalului social între asociați, valabil la data depunerii cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

declaratii dupa infiintare pfa florinat florinat Subiect: Declaratii dupa infiintare PFA După ce se înființează PFA-ul, cu obiect de activitate prestare servicii către client din UE, obligațile ... (vezi toată discuția)
Achizitie remorca din polonia crysionela crysionela Buna seara ! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Vreau sa cumpar o remorca pentru camion, din Polonia si daca exista vreo posibilitate sa nu platesc TVA-ul, ... (vezi toată discuția)
Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Sunt traducator PFA neplatitor de TVA si pentru a colabora cu diverse birouri din UE mi s-a cerut un nr de TVA. Din cate am inteles, pentru a ... (vezi toată discuția)