Doresc sa stiu daca:
1.in cazul in care parasesc domiciliul conjugal alaturi de copii(inaintea intentarii actiunii de divort)voi avea de suferit cumva
2.pot sa obtin custodia celor 2 copii,chiar daca salariul meu net este de 900 lei? sotul obiecteaza ca nu-i voi putea creste corespunzator si drept urmare va solicita el custodia
3.pot obtine ceva in urma partajului proprietatilor dobandite dupa casatorie,intrucat sotul doreste sa declare ca au fost achizitionate din banii "mamei si surorii lui"(desi nu este adevarat).Uneori ameninta ca decat sa-mi revina ceva la partaj mai bine le vinde pe nimic/face imprumut la camatari si gireaza cu proprietatile pentru a le pierde.Ce pot sa fac?
Buna ziua.
Conform noului cod civil custodia minorilor este comuna. in ceea ce priveste partajul bunurilor comune, sotul tb sa aiba inscrisuri doveditoare , in cazul in care afirma ca aceste bunuri imobile au fost achizitionate din banii mamei si ai suroriii dansului. parasirea domiciliului conjugal nu va va afecta, in masura in care piuteti face si dovada violentei fizice sau verbale a sotului, de ex.
Buna ziua,
1. Ar fi de preferat ca plecarea de la domiciul sa coincida cu depunerea actriunii de divort. La motivarea cererii puteti sa mentionati ca ati parasit domiciliul datorita violentelor fizice sau psihice exercitate impotriva dvs sau ale copiilor.
2. Depinde foarte mult si de motivele pentru care cereti desfacerea casatoriei. Daca sotul are un venit mai mare decat al dvoastra si a fost un parinte exemplar care s-a implicat in cresterea si educarea copiilor activ, este posibil ca instranta sa gasesca de cuviinta ca ar fi mult mai bine pentru copii sa ramana la tata. In cazul in care sotul a fost violent atat cu dvoastra cat si cu copii , si bineintele puteti sa dovediti asta, instanta poate sa va acorde custodia copiilor.
3. In cazul in care bunurile sunt dobandite impreuna, acestea sunt bunuri comune, prin urmare pentru a putea gira are nevoie si de acordul, semnatura dvoastra.
Dacă veţi părăsi domiciliul conjugal împreună cu copiii nu puteţi fi trasă la răspundere , este dreptul dvs.
Puteţi obţine custodia copiilor, venitul dvs. nu este neapărat criteriul la care se raportează atribuirea custodiei minorilor.Părintele celălalt oricum îşi va aduce contribuţia la întreţinerea minorilor , prin plata unei pensii de întreţinere.
Cu privire la proprietăţi, de principiu, câtâ vreme acestea au fost achiziţionate în timpul căsătoriei se consideră bunuri comune şi chiar nu le poate înstrăina sau greva fără acordul dvs. Cred că doar doreşte să vă intimideze .
Pe langa cei 900 ai dvs, se va adauga si pensie de intretinere de la tata pt copii, deci nu va faceti griji din cauza venitului, nu asta va fi motiv pt a nu castiga ca locuinta copiilor sa fie la dvs. mai conteaza si unde va veti duce cu ei, daca aveti conditii de locuit acolo.
Ce vreti la partaj, atribuirea imobilului sau sa primiti sulta ?
Nu are cum sa ipotecheze imobile fara acordul dvs, la fel, nu are cum sa le vanda fara acordul dvs, iar daca face imprumuturi, le va achita din partea lui de bunuri.
Poate totusi salariul sa ma dezavantajeze? Nu doresc separarea copiilor. Daca sotul nu va putea sa obtina copiii va dori sa ia macar unu.
Problemele noastre sunt de alt gen ( neincredere, gelozie, control,subordonare, ori de cate pofteste i mi spune sa plec la parintii mei daca nu-mi convine). Daca in afara locuintei nu este violent din punct de vedere verbal, ba din contra este f atent ce sa fac?
Doresc sa plec la parinti iar la partaj sa solicit unul din cele 2 apartamente-unul de 2 altul de 3 camere.Il doresc pe cel de 2 camere pentru ca pe mine ma intereseaza sa am unde sa stau dupa divort.
Divort
haruna
Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)
Divort
blonndy_m
buna seara!am si eu doua intrebari si as aprecia enorm daca ati putea sa ma ajutati. daca sotul meu din motive necunoscute mie, nu doarme o noapte acasa pot ... (vezi toată discuția)