avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Micsorare de salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Micsorare de salariu

La angajare am negociat cu compania un salariu de 975 ron.Ca aceasta suma sa fie cea pe care o luam in mana,pe fluturas aparea un salariu suplimentar de 360 ron.Era o suma oricum mult prea mare pentru a reprezenta ore suplimentare(lucram 2 week-end-uri pe luna).Compania a renuntat la orele suplimentare iar acum m-am trezit cu un salariu de 572 ron(!!!)Ce reprezenta de fapt acel salariu suplimentar?Un artificiu?Mentionez ca in CIM e trecuta suma de 975 ron.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 19:46, 16 Martie 2009
cel mai bine e sa intrebati persoana care efectueaza calculul salariilor in acea societate si mai apoi, persoana cu care ati negociat.
In mintea multor romani criza trebuie neaparat concretizata prin scaderea salariilor ....
problema e la dvs. ca, in cazul in care nu ati negociat pe hartie - adica pe contractul de munca - acele sporuri de 360 lei - si a ramas aceasta suma doar la latitudinea angajatorului, nu prea aveti ce ii face; deocamdata, el va plateste salariul de baza si nu va mai cheama cele doua weekend-uri.
Eu m-as uita in carnetul de munca. Daca ati primit acei bani o perioada, ar trebui sa existe mentiuni in acest sens, efectuate in carnetul de munca.
In carnetul de munca e trecuta suma de 975 ron.Dar aceea nu reprezinta salarul net,nu?
Situatia e oricum destul de complicata,pentru ca sunt colegi care au facut ore suplimentare,si au primit acelasi salariu ca mine,care nu le-am facut.Acum oricum vor sa ne determine sa lucram toti ,in week-end.
laurentiusergiu_33 a scris:

In carnetul de munca e trecuta suma de 975 ron.Dar aceea nu reprezinta salarul net,nu?

Din postul dvs. rezulta ca ati negociat salariul net, desi in contractul individual de munca pe care l-ati semnat, aceasta suma este salariul brut.

Eu ma refeream la mentiuni suplimentare. Ar fi bine daca ati solicita angajatorului sa va elibereze adeverinta cu veniturile suplimentare. Daca nu va elibereaza, inseamna ca n-a platit impozitul si contributiile obligatorii si pentru suma de 360 RON.

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca 1 - 2 zile Viorica Manu Viorica Manu O companie din domeniu \\"Restaurant\\" are nevoie de personal suplimentar in week end pentru evenimente. Facem contract de munca pentru 1- 2 zile insa avem o ... (vezi toată discuția)
Buna seara, in actul aditional al c.i.m. care se pare ca a fost ... Mirela 72 Mirela 72 Buna seara, In actul aditional al C.I.M. care se pare ca a fost intocmit in temeiul atr.17 alin1) din Legea 53/2003 - codul Muncii referitor la drepturile ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața domnilor avocații sunt angajat cu contract ... alessandro29 alessandro29 Bună dimineața domnilor avocații sunt angajat cu contract de muncă cu un salariu de 3700 RON brut și bonuri de masă în valoare de 40 de RON bonul și am ... (vezi toată discuția)