avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună dimineața domnilor avocații sunt angajat cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună dimineața domnilor avocații sunt angajat cu contract ...

Bună dimineața domnilor avocații sunt angajat cu contract de muncă cu un salariu de 3700 RON brut și bonuri de masă în valoare de 40 de RON bonul și am muncit sânbăta 8 ore și am fost plătit cu 70 de ron net în mână, pe contractul de muncă scrie spor pentru orele suplimentare 75% este corect calculul ce milau făcut? De am loat 70 de ron pe 8 ore suplimentare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:16, 20 Septembrie 2024
Buna ziua

Depinde de luna in care ati facut ore suplimentare si de cateva alte conditii, insa nu pare a fi corect acel calcul.

Legea spune ca orele suplimentare lucrate si care nu pot fi compensate prin timp liber in urmatoarea luna se platesc cu un spor ce nu poate fi mai mic de 75% din valoarea salariului de baza. Deci daca castigati 100 lei/ora, daca lucrati ore suplimentare acele ore trebuie platite cu 175 lei/ora.

Ca sa vedeti cat ar fi trebuit sa luati:

1. impartiti salariul de baza la numarul de ore lucratoare din acea luna. de exemplu daca ati facut ore suplimentare in august, in aceasta luna au fost 21 de zile lucratoare, ceea ce insemna 21 x 8 = 168 ore lucratoare.
2. calculati salariul pe ora, impartind salariul de baza brut la numarul de ore. in cazul dvs, 3700/168 = 22.02 lei/ora
3. inmultiti numarul de ore suplimentare lucrate cu valoarea salariului de baza/ora si apoi cu 1.75. in cazul dvs 8 x 22.02 x 1.75 = 308 lei

Deci, pentru orele suplimentare lucrate ar fi trebuit sa primiti 308 lei brut, adica aproximativ 180 lei net.

Calculul exact depinde de situatia dvs specifica, de valoarea salariului de baza (salariul brut nu este salariu de baza, pt ca in el mai pot fi incluse diverse sporuri), de diversele deduceri personale etc...

Cel mai bine este verificati acest lucru cu departamentul de resurse umane din firma dvs.
Da, poate fi corect..munca în week-end nu este considerata munca suplimentara..sporul pentru o astfel de activitate trebuie sa fie menționat în c.i.m... care este acesta?

Da mam uitat pe contractul de muncă și scrie - spor pentru ore weekend 2% aplicat la salariul de bază
Dvs in week-end ati lucrat ore suplimentare? Sau asa a fost programul dvs normal de lucru, sa lucrati sambata.

E o diferenta foarte mare intre cele 2.
Acest spor se aplica pt munca in week-end ...

alessandro29 a scris:

Da mam uitat pe contractul de muncă și scrie - spor pentru ore weekend 2% aplicat la salariul de bază

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,recent am semnat un contract de munca cu baza 3000 ... Justme1701 Justme1701 Buna ziua,recent am semnat un contract de munca cu baza 3000 net,cu norma 8/40 saptamana dar cu program in ture 12/24-12/48,intrebarea mea este:De ce intr o ... (vezi toată discuția)
Calcul ore suplimentare beinaz a beinaz a Am un salariu de 900 cu spor repaus 2%=18 lei si 15 ore suplimentare In luna iunie avem (900+18):168 =5,45 lei pe ora. Cum se calculeaza orele ... (vezi toată discuția)
Salariu calculat corect? Cornel 2009 Cornel 2009 Buna ziua 1.Lucrez cu contract de munca pe perioada nedeterminata cu norma intreaga (8 ore/zi, 40 ore pe saptamana) cu un salariu de baza brut lunar de 750 ... (vezi toată discuția)