avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca 1 - 2 zile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca 1 - 2 zile

O companie din domeniu "Restaurant" are nevoie de personal suplimentar in week end pentru evenimente. Facem contract de munca pentru 1- 2 zile insa avem o problema cu CIM.
1. Pentru ca in statul de plata sa se regaseasca suma pe care o platim angajatului pentru aceste 2 zile in CIM salariul lunar brut trebuie sa fie de ..(.exm 4300 ron), ceea ce incurca statistica si rapoartele companiei legate de salariile tarifare / medii.
2. Daca in CIM am trece suma bruta aferenta platii pe care o facem pentru perioada lucrata ..(exm 250 ron) am modifica CIM cadru care solicita "salariul lunar brut" si am avea o problema in Reges raportand un salariu mai mic decat minim pe economie.
Va rog o idee cam putem face legal si corect.
3. Intr-un CIM de munca pe 1 zi pot trece o norma de lucru mai mare de 8 ore ? de exm 10-12 ore ? atat lucreaza un angajat la un eveniment si daca ii fac CIM pentru evenimentul respectiv cosider ca legal si corect ar fi sa trec cat lucreaza.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:10, 15 Septembrie 2014

1. Pentru ca in statul de plata sa se regaseasca suma pe care o platim angajatului pentru aceste 2 zile in CIM salariul lunar brut trebuie sa fie de ..(.exm 4300 ron), ceea ce incurca statistica si rapoartele companiei legate de salariile tarifare / medii.

Clauzele c.i.m. se pot negocia, prin urmare oricand aceste documente pot fi modificate.

2. Daca in CIM am trece suma bruta aferenta platii pe care o facem pentru perioada lucrata ..(exm 250 ron) am modifica CIM cadru care solicita "salariul lunar brut" si am avea o problema in Reges raportand un salariu mai mic decat minim pe economie.

Daca mai sus ati scris 4300 lei, cum ii dati 250 lei ?
Stabilirea unui salariu sub salariul mimim brut pe economie constituie contraventie.

3. Intr-un CIM de munca pe 1 zi pot trece o norma de lucru mai mare de 8 ore ? de exm 10-12 ore ? atat lucreaza un angajat la un eveniment si daca ii fac CIM pentru evenimentul respectiv cosider ca legal si corect ar fi sa trec cat lucreaza.

Se trece timp de munca = 8 ore/zi . Ceea ce depaseste aceasta durata constituie munca suplimentara.

Din punctul meu de vedere am 2 posibilitati :
1. Pun cin CIM salariu burt lunar de 4300 ca sa ies bine in statul de plata cu suma de 150 ron net. Situatie care ma incurca la rapoarte / statistica.

Daca asa cum spuneti "Clauzele c.i.m. se pot negocia, prin urmare oricand aceste documente pot fi modificate"

2. Pun in CIM salariu brut pentru perioada lucrata de 250 ron ca sa ies bine in statul pe plata cu suma de 150 ron net. Situatie care ma incurca la raportarea Reges, ptr ca acolo apare un salariu sub minim pe economie cu toate sa faptic NU este sub minim pe economie.

Multumesc pentru raspuns
In c.i.m. va trebuie sa fie mentionat salariul brut egal cu cel putin salariul minim brut pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorare de salariu laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 La angajare am negociat cu compania un salariu de 975 ron.Ca aceasta suma sa fie cea pe care o luam in mana,pe fluturas aparea un salariu suplimentar de 360 ... (vezi toată discuția)
Salariul minim alonso_first_one alonso_first_one Daca salariul minim este de 540 ron, poate cineva sa ia 500 ron+1% din incasari?dar daca pe contract apare salariul minim pe economie si de fapt acesti bani nu ... (vezi toată discuția)
Salariul min/ec la salariatii cu ore/luna Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Cum calculati dvs salariul minim pe economie la un salariat incadrat cu 8 ore/luna? 1. Luati in calcul salariul tarifar orar din HG ... (vezi toată discuția)