avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la incasare

Am emis o factura fiscala in data de 27.09.2013 ,suntem inregistrati cu TVA la incasare,dar nici pana in ziua de astazi nu a fost efectuata plata pentru aceasta.Intrebarea mea este daca o declar acum pe 25.06 in decontul de TVA la si datorie la stat,sau o declar in data de 27.07.2013,dupa 90 de zile?Problema este ca suntem platitori trimestriali si ar trebui declarata la 25.10.2013(pt lunile iulie,august,septembrie)Cum este legal sa procedez?
Cel mai recent răspuns: simonia80 , utilizator 18:38, 24 Iulie 2013
Imi cer scuze,am gresit data emiterii facturii,este vorba despre 27.04.2013.
Daca factura este emisa la 27.04.2013 si in termen de 90 de zile nu este incasata, la data expirarii celor 90 de zile, TVA aferenta acestei facturi devine exigibila, deci colectati TVA pentru aceasta factura. Asadar factura va fi raportata in decontul trimestrului 3( 25.10.2013)
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exigibilitate tva dupa 90 de zile Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana O factura emisa pe data de 07.06.2013, la o firma care aplica sistemul TVA la incasare, devine exigibila in data de 5.09.2013. Acest TVA trebuie declarat in ... (vezi toată discuția)
Calcul tva exigibil Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Societatea este in sistem tva la incasare, pentru facturile emise in noiembrie de exemplu 27.11.2013 daca nu sunt incasate eu trebuie sa colectez ... (vezi toată discuția)
Ghid privind aplicarea sistemului tva la incasare  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]Avand in vedere caracterul de noutate a sistemului de TVA la incasare, care va intra in vigoare la 01 ianuarie 2013, Ministerul Finantelor Publice a ... (vezi toată discuția)