avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... tergiversare reparatie coloane de apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

tergiversare reparatie coloane de apa

Salut,

Sunt nou aici pe forum si as dori sa va expun problema pe care o am.

Locuiesc la parter si de ceva timp, pe plafonul baii, a aparut mucegaiul. Dupa putin timp s-a extins ajungand sa apara si intre placile de faianta. Pe ghena unde sunt coloanele de apa, peretele este ud, apa siroind. Am semnalat problema administratiei, dar se pare ca administratorul tergiverseaza reparatiile, trimitandu-ma pe mine sa descopar problema. Vecinul de deasupra nu locuieste acolo, iar din ce am vazut eu in apartamentul lui , nu de la el este buba, pentru ca si el are plafonul plin de mucegai. Problema cea mai mare este ca si in dormitor a inceput sa cada varul de pe pereti si miroase a mucegai. Toate astea in codnitiile in care am un bebelus de 2 luni.

Ce pot face ca administratorul sa grabeasca rezolvarea problemei?
Multmesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:58, 15 Martie 2009
Fara acordul asociatiei de proprietari si implicit a presedintelui asociatiei, nu veti putea face nimic, aveti desigur, solutia rezolvarii prin mijloacele proprii a problemei sau mai exista calea apelarii la primarie la departamentul specializat, ce se ocupa de asociatiile de proprietari, spre a urgenta solutionarea problemei dvs.
Aveti presedinte de asociatie, aveti comitet? Ei ce spun? Pentru ca este importanta, nu atat rezolvarea problemei, ci felul in care va veti recupera cheltuielile, daca va fi cazul.
Rezolvarea problemei e simpla. Aduceti un instalator bun care sa va rezolve problema, acesta trebuie sa va elibereze factura si chitanta (deci trebuie sa fie persoana fizica autorizata). Ii platiti lucrarea si daca el va va spune (ar fi bine sa fie de fata si administratorul cand se va face lucrarea) ca defectiunea este pe coloana principala, verticala, adica coloana comuna, asociatia va va deconta cheltuiala facuta, dar numai pe baza facturii si a chitantei.
Ultima modificare: Duminică, 15 Martie 2009
elga50, moderator
pai administratorul pentru ce-siu mai ia banii ? nu sa administreze asociatia ?
este atributia lui sa gaseasca instalator si sa rezolve problema. in cazul in care vine cu instalator cel care este inundat, in 90% din cazuri nu sint de acord administratorul sau comitetul cu plata reparatiei, si cel inundat ramine si cu tavanul stricat si cu banii dati
este nevoie sa va dau citate cu atributiile administratorului doamna elga, cu sublinierile de rigoare care sa evidentieze cele scrise de mine ?
Va raspund o singura data dupa care nu voi mai repeta acest raspuns. Sfatul pe care i l-am dat lui goose este tocmai pentru ca stiu foarte bine practica si obiceiurile din asociatiile de bloc, pentru ca ii cunosc foarte bine pe administratori si presedinti, le stiu naravul, or omul nostru are nevoie sa nu-i mai miroasa a mucegai in casa, nu sa primeasca citate din lege. Una-i teoria si alta ce are omul la el acasa, in bloc. De aceea am si subliniat ca musai sa fie si administratorul de fata (ala i-a spus sa aduca el instalator), deci e un nesimtit de administrator, ce s-o mai lungim ....si de asemenea sa aiba factura si chitanta ca sa nu existe motive sa nu i se deconteze banii. Punct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie asociatia de locatari alinalina45 alinalina45 Inundat de vecin, pasi de urmat pt rezolvarea problemei, model notificari?Buna ziua! De o saptamana am facut sesizare verbala catre administrator ca in baie pe ... (vezi toată discuția)
Reparatie terasa bloc iuliutza22 iuliutza22 Am si eu o mare problema. Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc de 8 etaje iar iarna trebuie sa indur un mucegai de cateva degete grosime, vreo 15 cm latime si ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica exterior THEODORA30 THEODORA30 Buna ziua vreau sa stiu de ce am nevoie de autorizatie pt a mi izola exterior o garsoniera care este situata pe colt si de ce nu mi se da autorizatie ... (vezi toată discuția)