avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Litigii de munca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Litigii de munca

Buna,
Am avut un proces cu o societate care nu mi-a platit ultima luna de munca.Am primit Hotararea acasa si m-au informat ca am avut dreptate.Asta a fost pe 11-07-2013.Societatea a avut 10 zile sa faca recurs. Ce trebuie facut mai departe? Nu am avocat.
Multumesc!
Sunt doua posibilitati:
- fie puneti in executare hotararea respectiva

- fie asteptati solutionarea recursului. Termenul de recurs curge de la data primirii hotararii si nu de la data pronuntarii acesteia.
Multumesc!
freeelis a scris:

- fie puneti in executare hotararea respectiva

buna seara,

In urma unui proces cu angajatorul am primit reintegrarea si despagubiri salarii majorate si indexate...
Am depus recurs pentru celelalte puncte in care instanta de fond nu ne-a dat castig de cauza .

Am adresat o notificare cu drept de somatie prin care am cerut punerea in executare a hotararii . Mi s-a raspuns ca nu e nevoie de executare silita pentru ca inteleg si respecta hotararea. Din pacate nu prea a fost asa... angajatorul "recunoscand " ca mi se cuvin drept "drepturi salariale majorate si indexate" salariul avut X nr. luni de la concediere pana la o "tentativa" de reintegrare pe un post care nu respecta decizia instantei si care era foarte clara "postul detinut anterior concedierii ".
Au trecut cele 15 zile si ma gandeam sa ma adresez unui executor jud. cand citesc pe portalul Curtii de Apel ca angajatorul depusese o cerere de suspendare executie care are drept termen inceputul lunii sept.
Cu ce schimba aceasta "miscare" a lor cursul firesc al actiunii? Mai pot face executarea silita sau trebuie sa astept decizia curtii? Eu am dovezile(corespondenta) din care reiese reaua credinta a angajatorului in a pune in aplicare sentinta data pe fond si care e definitiva si executorie.
Pana la pronuntarea hotararii judecatoresti de suspendare a executarii silite puteti pune in executarea hotararea.

Suspendarea executarii silite se poate cere numai in cadrul unei contestatii la executare sau pe cale separata dar tot sub conditia existentei contestatiei la executare (art. 718 alin. 1 C.proc.civ.).

De asemenea, pentru nerespectarea hotararii judecatoresti puteti depune plangere penala sau pentru savarsirea infractiunii prevazute de art.261 C.mun.
Buna ziua,
Va rog,mai am o intrebare la cele relatate mai sus. Societatea la care am lucrat nu a depus recurs ,a trecut si termenul in care putea face asta.Cum sa procedez mai departe? Sa trimit o scrisoare cu copia de pe hotarare si extrasul de cont al meu? (nu sunt din aceeiasi loc.) Trebuie sa merg la tribunal sa mai depun ceva? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare bilet la ordin Vasilateanu Vasilateanu sunt supus executarii silite pe baza unui bilet la ordin, dar societatea mea comerciala nu mai datoreaza nimic acestui creditor (toate datoriile au fost ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru pentru contestatie la executare elenealina elenealina Puteti sa ma lamuriti care este valoarea taxei de timbru daca vreau sa depun o contestie la executarea silita.Precizez ca suma executarii silite este de 350481 ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare jus_tgv jus_tgv Cum se stabileste taxa de timbru pentru contestatie executare,la judecatorie? Cum se stabileste cautiunea pentru suspendarea executarii? (vezi toată discuția)